Статус Союзу біатлоністів Росії знизили до тимчасового членства

Статус Союзу біатлоністів Росії знизили до тимчасового членства

Питання відновлення повного членства СБР буде розглянуто не раніше кінця сезону-2017/18

Виконком Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) знизив статус Союзу біатлоністів Росії (СБР) до тимчасового членства.

Зазначається, що питання відновлення повного членства СБР буде розглянуто не раніше кінця сезону-2017/18 і при дотриманні ряду умов.

А саме: зняття Міжнародним олімпійським комітетом відсторонення з Олімпійського комітету Росії; не повинно бути нових порушень антидопінгових правил російськими біатлоністами після 1 січня 2017 року; СБР повністю співпрацює з будь-яким розслідуванням передбачуваного порушення антидопінгових правил і нібито участі офіційних осіб в системі маніпуляцій з допінг-пробами, описаними комісією МОК під керівництвом Самуеля Шміда.

«Виконком приймає рішення МОК і розширює робочу групу. Як відомо, три спортсмени дискваліфіковані, ще кілька перебувають під підозрою. Це змушує нас посилити заходи проти порушників. Російська сторона втрачає право бути представленою на конгресах IBU , проводити конгреси і висувати своїх представників до керівних органів спілки», - прокоментував рішення глава IBU Андерс Бессеберг.

Також повідомляється, що виконком IBU може на свій розсуд продовжити зниження статусу СБР, якщо вважатиме, що дані умови не були виконані.

Нагадаємо, що МОК офіційно заборонив використання російського прапора і гімну на Олімпіаді-2018.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: