«Ставлення до росіян завжди хороше»: Російський хокеїст «Кременчука» тішиться життям в Україні

«Ставлення до росіян завжди хороше»: Російський хокеїст «Кременчука» тішиться життям в Україні
Росіянин займає місце молодого українця
Фото - УХЛ

Український хокейний клуб створив чудові умови громадянину країни-окупанта

Російський голкіпер ХК «Кременчук» Нікіта Сандирьов розповів, як пройшла адаптація в УХЛ. Виявилось, що в Україні зовсім не так, як віщають по ТБ російські пропагандисти, ба більше - в Україні представнику держави-окупанта створенрі всі умови.

«Негативні відносини між Росією і Україною на мені ніяк не позначалися. Так, я трохи остерігався подібних речей перед переїздом - все одно по телевізору багато про це говорять. Але коли туди приїхав, я реально здивувався - не було навіть натяків на якісь проблеми між країнами», - заявив росіянин.

Сандирьов спростував міфи російської пропаганди про Україну та констатував невтішну ситуацію з державною мовою:

«Люди живуть нормально. Ставлення до росіян завжди хороше. Менталітет, звичайно, у людей трохи інший, але про якісь конфлікти навіть і думок не було. Українську мову я мало де зустрічав. Іноді касири в магазинах зі мною українською розмовляли. У команді ми спілкуємося російською».

Також Нікіта Сандирьов заявив, що в Україні йому дуже гарно платять:

«Взагалі я розглядав будь-які варіанти: і в Росії, і в Латвії, і навіть в Естонію міг поїхати, але мене не пустили в країну. Анулювали візу, і я повернувся додому. Через це весь сезон сидів удома і просто тренувався. Під кінець трансферного вікна знайомий тренер з українського клубу «Кременчук» зв'язався зі мною. Сказав, що вони шукають ще одного воротаря на плей-офф. Команда йшла на першому місці, і вони хотіли посилити конкуренцію серед голкіперів. Щоб при нагоді в плей-офф хтось міг вийти і підмінити. У підсумку - погодився. І пропозиція мене влаштувала, і ліга хороша за рівнем. Якщо порівнювати з ВХЛ-Б, то мій контракт в Україні - максимальний. За ВХЛ, напевно, середній або трохи вище».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: