Теніс можна грати в умовах коронавірусу, - Німецька федерація

Теніс можна грати в умовах коронавірусу, - Німецька федерація
Німецький тенісист Ян-Леннард Штруфф тренується. але не сильно розуміє, для чого
Фото - Tennis World USA

Німецькі тенісисти побоюються, що тривала бездіяльність може обернутися крахом для безлічі клубів і багатотисячним безробіттям їх працівників

Керівництво Федерації тенісу Німеччини (DTB) відправило листи різним органам у країні, зокрема Міністерству охорони здоров'я.

Як повідомляють ЗМІ, німецька тенісна федерація озвучила сім головних пунктів, які, на їхню думку, можуть виконувати гравці і організатори (тенісні клуби), щоб убезпечити всіх учасників навіть в умовах пандемії коронавірусу.

Зокрема в цих пунктах вказується, що «проведення тенісних тренувань є можливим», мінімальна відстань між гравцями має становити 1,5 метра (зокрема коли вони виходять на корт і йдуть з нього, змінюються сторонами і під час пауз), на такій же відстані повинні перебувати їхні лавки. Також пропонують скасувати традиційне рукостискання гравців, на території повинна проводитися санітарна обробка, а гравцям повинні бути доступні дезінфікуючі засоби, при цьому користуватися можна буде тільки одноразовими паперовими рушниками. На думку DTB, можливість грати на відкритому повітрі і специфіка тенісних правил дають підстави «серйозно задуматися про поступове відновлення тенісу».

Ще одна довгострокова заборона на теніс «зруйнує сформовані структури і поставить під сумнів існування багатьох клубів», йдеться в заяві. Ще одна професійна заборона приблизно для 20 000 тенісних тренерів «приведе їх до економічного краху».

Відомо, що німецькі тенісисти отримали дозвіл проводити тренування, слідуючи спеціальним вказівкам, навіть у період суворого карантину в країні.

«У нас є дозвіл тренуватися в залі, де не більше двох осіб, - розповів Ян-Леннард Штруфф, 34-та ракетка світу. - Це можу бути я і мій тренер або я і мій спаринг-партнер. У нас є всі необхідні засоби гігієни і ми дотримуємося потрібної дистанції. Звичайно, ці тренування проходять зовсім з іншою інтенсивністю. Складно зрозуміти, для чого ми тренуємося. Зазвичай у нас є план: якщо турнір через два тижні, припустимо, я стану працювати над подачею. Зараз же задаюся питанням, для чого тренуюся? Але потім відчуваю, мовляв, окей, можна трохи і пограти. Тоді, коли у нас буде точна дата (відновлення змагань), думаю, тижнів шість для підготовки і відновлення форми буде достатньо».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: