Тенісистка Марта Костюк розказала про свій виступ у парламенті і що після цього змінилось

Тенісистка Марта Костюк розказала про свій виступ у парламенті і що після цього змінилось
Марта Костюк. Фото: БТУ

За словами Костюк, федерація тенісу України не має змоги допомагати всім перспективним спортсменам через відсутність грошей

У 2016 році великий резонанс викликав виступ юної української тенісистки Марти у Верховній Раді, під час якого вона підняла питання фінансування спорту в Україні.

Як повідомила у інтерв'ю «Главкому» сама тенісистка, з того часу вона не помітила якісь зміни у ставленні держави до спорту.

«Нічого не змінюється. Навіть якщо Еліна Світоліна виступить у Верховній Раді, нічого в країні на краще не зміниться. В країні війна і для спорту немає грошей. Потрібно, аби багаті люди підтримували спорт в країні, а за нашими законами, їм це не вигідно через високі податки», - зазначила вона.

«Одразу після виступу до мене підійшли декілька людей. Сказали, що я молодець, розумничка. Сказали, що постараються позбирати по $100 на поїздки. Але вони до сих пір ці гроші збирають. Тому і кажу, що нічого не змінилося», - додала Костюк.

Костюк зауважила, що загалом за кордоном молодим спортсменам допомагають федерації тенісу.

«Я знаю, що в багатьох країнах існує закон, коли бізнесмен, який вкладає гроші в спорт звільняється від оподаткування, або має суттєві пільги. Загалом за кордоном молодим спортсменам допомагають федерації тенісу. Наша федерація не має змоги допомагати всім перспективним спортсменам через відсутність грошей. Для того, щоб з явилися гроші, потрібен цей закон, що стимулює бізнесменів підтримувати спорт у країні. А якщо цього немає, то і грошей немає. Маємо замкнене коло», - підкреслила тенісистка.

Читайте повне інтерв'ю Марти Костюк «Главкому».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: