У Києві відновлять легендарний стадіон «Старт» (фото проекту)

У Києві відновлять легендарний стадіон «Старт» (фото проекту)
Учасники так званого «Матчу смерті»
Фото - Вікіпедія

Оновлений спорткомплекс зможе одночасно прийняти 3700 киян та гостей столиці

Департамент містобудування та архітектури Києва на своїй сторінці у Facebook повідомив, що архітектурно-містобудівна рада підтримала ініціативу по реставрації комплексу стадіону «Старт» з пристосуванням до сучасних вимог і реконструкцією нежитлових будівель.

Планується повністю реконструювати спортивний комплекс відповідно до сучасних стандартів, зробити дворівневий підземний паркінг, реконструювати додаткову трибуну і відреставрувати об'єкти, які є історичними пам’ятками - вхідні ворота і меморіал футболістам «Матчу смерті».

Також планується привести в порядок і навколишню територію, створення бігових і велодоріжок з благоустроєм всього парку. У самому ж комплексі повинен з'явитися музей, зали для занять баскетболом і волейболом, кафе, роздягальні та фітнес-клуб.

За даними проектантів, комплекс матиме потужність в 3700 осіб з можливістю збільшення до 5000. У червні 2019-го КМДА повідомляла, що стадіон «Старт» реконструюють до 2021 року, але, схоже на те, що завершення робіт буде відтерміновано.

Зазначимо, що на сторінці в соцмережах урбаністи-любителі проект жорстко розкритикували, зокрема зазначалось, що не було проведено конкурс, який дозволив би обрати інші варіанти

Нагадаємо, саме на цій арені проходив так званий «Матч смерті», а насправді - серія матчів влітку 1942 року між українською командою «Старт» та командами суперників, що представляли збірні окупантів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: