У Луцьку завершився чемпіонат України з легкої атлетики

У Луцьку завершився чемпіонат України з легкої атлетики

Падали рекорди і нормативи, «піднімалися» люди!

Заключний день чемпіонату не обійшовся без сюрпризів. На жаль, не лише приємних. Приміром, якщо на дистанції 400 метрів з бар’єрами серед жінок досить прогнозовано перемогла Анна Тітімець (55,00 с), а Вікторія Ткачук  і Олена Колесниченко  підтвердили олімпійські нормативи, то серед чоловіків з фаворитом змагань Станіславом Мельниковим  злий жарт зіграв шостий бар’єр. Помилка на ньому і проблеми з ахіллом, які були у Мельникова цього року завадили не лише виконати норматив на Олімпійські ігри, а і стати чемпіоном України. Він третій.

Проте час подолати дистанцію за необхідні для Ріо 49,40 с у Станіслава ще є. 26 червня у нього планується турнір в Іспанії. І, звісно, не забуваємо про чемпіонат Європи в Амстердамі. А чемпіоном України-2016 з особистим рекордом (50,34 с) став Анатолій Синянський. У цих двох атлетів, як і у срібного призера Дениса Нечипоренка, є нормативи на чемпіонат Європи.

                                                                 ***

Неймовірні перше коло і півфінал від Сергія Смелика продовжилися фантастичною перемогою у фіналі з підтвердженням олімпійського нормативу – 22,40 с. 14 сотих до нього не вистачило Ігорю Бодрову (22,64 с), проте чемпіон України з бігу на 100 метрів і не думає здаватися. «Битимуся до останнього за цей норматив», - обіцяє він. Не менше прагне поїхати до Ріо і бронзовий призер змагань Віталій Корж (22,79 с). А поки що обоє атлетів мають норматив на чемпіонат Європи.

У жінок на цій дистанції в одній сотій від особистого рекорду фінішувала Наталія Погребняк  і підтвердила олімпійський кваліфікаційний норматив – 22,76 с. Єлизавета Бризгіна стала другою (23,24 с), а Марія Рємєнь  поповнила список спортсменок, які мають норматив на чемпіонат Європи – 23,45 с і бронзова медаль.

                                                                  ***

Боротьба за «золото» з бігу на 800 метрів серед жінок точилася на рівні результатів з двох хвилин. Наталія Прищепа  перемогла (1.59,08 хв). Лупу  фінішувала другою (1.59,70). Трійку призерів замкнула Ольга Ляхова (2.00,51 хв). У всіх трьох, як і в Анастасії Ткачук, вже були олімпійські нормативи, а в Луцьку вони їх лиш підтвердили.

Роман Ярко поповнив список атлетів з нормативами на чемпіонат Європи. Подолавши 800 метрів за 1.46,80 хв, він переміг і гарантував собі місце у команді. Проте від Амстердаму до Ріо у його випадку рукою подати – до олімпійського нормативу Романові поки що не вистачило восьми десятих секунди.

                                                               ***

Дав слово – і дотримався його. Це про Анатолія Голубцова. Ще до початку чемпіонату України він пообіцяв, що вже у першій спробі Руслана Цихоцька  розставить усі крапки над «і» у змаганнях з потрійного стрибка. Спортсменка на той момент уже мала олімпійський норматив, настрибавши у Києві 14,37 м. У Луцьку перший її вихід у сектор завершився переможними 14,41 м.

Неабиякий стрибок не лише у секторі, а й у результатах зробила Ірина Піменова. З 13,74 м вона піднялася на другу сходинку п’єдесталу.

Традицію показувати високі результати у секторі для горизонтальних стрибків підтримали і чоловіки, які змагалися з потрійного стрибка. Відразу двоє атлетів виконали норматив на чемпіонат Європи, який дорівнює 16,55 м. Андрій Станчев  переміг (16.60 м), а Павло Безніс був другим (16,55 м). Трійку призерів замкнув Олександр Малосілов (16,14 м).

                                                                 ***

Змагання з метання списа виграв Дмитро Косинський. Він став єдиним, кому вдалося виконати спробу за 80 метрів – 81,10 м.

                                                                  ***

Прощатися з чемпіонатом України у Луцьку не хотілося нікому. І більш влучно, ніж сказав генеральний секретар ФЛАУ Михайло Медведь, і вигадати було складно: «Тут енергетично заряджений стадіон! Падали рекорди і нормативи, піднімалися люди. Легка атлетика прийшла у Луцьк і вона тут залишиться, адже ви будете приходити на стадіон, а ваші діти займатимуться у секціях».

24 червня у Києві на НСК «Олімпійський» відбудеться чемпіонат міста, а вже наступного дня Бердичів прийматиме «Меморіал Віктора Лонського». На цих змаганнях атлети ще матимуть шанс виконати олімпійські нормативи. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: