У Росії розраховують, що Бубка допоможе їхній збірній поїхати на Олімпіаду

У Росії розраховують, що Бубка допоможе їхній збірній поїхати на Олімпіаду
Сергій Бубка. Фото AFP

Російські ЗМІ припускають, що українець Сергій Бубка проголосує на виконкомі проти дискваліфікації сусідньої країни

Рада засновників WADA прийняла рішення не визнавати відповідності Росії Всесвітньому антидопінговому кодексу як мінімум до весни 2018 року.

Як інформує «Спорт-Экспресс», формально це мало що змінює, однак послання для виконкому МОК, який через три тижні буде вирішувати питання допуску російської збірної до Олімпіади у Пхьончхані, «вкрай невтішне».

«Основна маса опонентів поки явно не готова до компромісів і збирається битися до останнього. І новим раундом у цій битві однозначно стане виконком МОК у Лозанні», - припускає видання.

Висока ймовірність несприятливого рішення МОК не означає, як зазначає ЗМІ, що Росії треба припинити боротися.

«За три тижні можна знайти аргументи, які розвернуть ситуацію на 180 градусів. Зрештою, виконком МОК – теж не однорідна організація. Якщо залишити за дужками Томаса Баха, який досі не був помічений в упередженості до Росії, то всього шість з 14-ти членів виконкому представляють Західну Європу та США. Знаменитий українець Сергій Бубка зовсім не факт, що прийме сторону наших опонентів, незважаючи на складності між нашими країнами. Як і іспанець Хуан Антоніо Самаранч-молодший», - припускає джерело.

При цьому ресурс зазначає, що як проголосують представники Туреччини, Китаю, Тайваню, Гватемали, Аруби, Сінгапуру та Фіджі – прогнозувати дуже складно.

«У такій ситуації дуже багато чого, якщо не все, буде залежати від президента МОК, який дуже не хотів би бути останнім в історії керівником цієї організації. Інше питання, що опоненти теж не дрімають, і з високою часткою ймовірності можуть не залишити вибору», - зазначає джерело.

На думку видання, у такій ситуації трагедія відмови від Пхьончхана може здатися привабливішою багаторічних мук з WADA, які однозначно чекають Росію після Ігор-2018, якщо країна туди все-таки потрапить на власних умовах.

Нагадаємо, була інформація, що Міжнародний олімпійський комітет не допустить Росію до Олімпіади-2018.

Додамо, що Путін запідозрив США у спробі зіпсувати вибори в Росії через допінг-скандали.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: