Україна залишає за собою пріоритетне право прийняти чемпіонат Європи з баскетболу

Україна залишає за собою пріоритетне право прийняти чемпіонат Європи з баскетболу
Фото НОК України

Це підтвердив президент ФІБА Європа

До України з робочим візитом приїжджав президент Європейської федерації баскетболу (ФІБА Європа) Тургай Демірель.

Під час зустрічі сторони обговорили нинішній стан та подальші перспективи розвитку баскетболу в Україні, інформує офіційний сайт Національного олімпійського комітету України.

«Важливо, що баскетбол має не лише славні традиції, а і популярність в Україні, та не зупиняється у своєму розвиткові. Отож, хочу побажати успіху юніорській збірній Україні на Юнацьких Олімпійських іграх, що відбудуться вже восени у Буенос-Айресі», - сказав очільник ФІБА Європа.

Також пан Тургай зазначив, що ФІБА Європа вже у найближчій перспективі розраховує на Україну як на країну-господарку Євробаскету.

«Нині формат проведення Євробаскету змінено, отож господарями найближчих чемпіонатів Європи – 2021 чи 2025 років – можуть стати відразу 4-5 країн. Україна, яка отримувала цю почесну місію ще у 2015 році, однак, на жаль, не змогла нею скористатися, зберігає за собою пріоритетне право стати господарем турніру так швидко, як тільки відчує готовність країни та національної збірної», - сказав Демірель.

Керівник європейського баскетболу також побажав українській збірній вдалих перспектив та успіху у підготовці до Токіо-2020.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: