Українці здобули три нагороди на турнірі зі стрибків у висоту у Мінську

Українці здобули три нагороди на турнірі зі стрибків у висоту у Мінську

Марію Ласіцкене українкам обійти так і не вдалося

До столиці Білорусі приїхали майже всі найсильніші стрибунки України

Основною суперницею українок була минулорічна переможниця змагань Марія Ласіцкене, яка виступає у статусі нейтральної атлетки.

І наші спортсменки дали їй більш ніж гідний бій, стверджує офіційний сайт Федерації легкої атлетики України.

 Почалося все для України з висоти 1,70 метрів і стрибків багатоборки Аліни Шух. Всі висоти, включаючи 1,80 метрів, вона долала з першої спроби. На жаль, повторити успіх на 1,84 м цього дня Аліні не вдалося.

Ірина Геращенко завершила змагання, не впоравшись з планкою на висоті 1,80 м. Саме з неї почали змагання і решта українок – Ярослава Магучіх, Юлія Левченко і Катерина Табашниик.

На висоту 1,90 метрів виходили вже лише чотири спортсменки – три українки і Ласіцкене. Щоправда, Катерина Табашник змусила понервувати вболівальників, коли 1,88 метрів змогла подолати лише з третьою спроби.

1,90 і 1,92 метри всі три українки долали з перших спроб. Не менш успішним був стрибок Табашник і на 1,94 м. Левченко і Магучіх зробили те ж саме з другої спроби. Паралельно з українками долала висоти і Ласіцкене.

Наступна висота – 1,96 метрів – у разі її подолання Магучіх могла стати новим рекордом Європи серед юніорок у приміщенні. Попередній (1,95 метрів) належав ще одній українці Ірині Геращенко і був встановлений у Сумах 21 лютого 2014 року. Перед Магучіх успішну спробу виконала Табашник, а після стрибків Левченко і Ласіцкене планка не встояла. Ярослава ж, як і Катерина, подолала її з першої спроби і з запасом.

На цьому Магучіх вирішила зупинитися і припинити змагання. Левченко з другої спроби подолала 1,96 м, а Ласіцкене перенесла обидві спроби на 1,98.

 Табашник, для якої до цього турніру особистий рекорд у приміщенні дорівнював 1,92 м (встановлений минулого року на цьому ж турнірі), а просто неба 1,96 м, з першої спроби подолала 1,98 м. Те ж саме зробила і Ласіцкене, а Левченко приєдналася до суперниць після успішної другої спроби і тим самим встановила новий молодіжний рекорд України у приміщенні.

Висота 2,00 метри цього вечора підкорилася лише Ласіцкене. Саме з таким результатом вона і виграла змагання. За спробами Катерина Табашник обійшла Юлію Левченко і посіла друге місце, а Юлія замкнула трійку призерів.

У змаганнях серед чоловіків також не обійшлося без призового місця для України. У секторі нашу країну представляли лише двоє учасників. І якщо для Віктора Лонського цього року змагання завершилися на позначці 2,10 м, то Дмитро Дем’янюк, подолавши з першої спроби 2,20 м, розділив друге місце з білорусом Андрієм Скобейком. Переміг господар турніру Павло Недосєков (2,30 м).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: