Українка увійшла до трійки найкращих шахісток світу

Українка увійшла до трійки найкращих шахісток світу

Анна Музичук випередила Хампі Конеру з Індії і вийшла на третю позицію у світі

Значні зміни в лавах українців відбулися в рейтингу Міжнародної федерації шахів (ФІДЕ) станом на початок жовтня нинішнього календарного року.

На відміну від попереднього місяця, коли у жінок й чоловіків була рівна кількість представників у топ-100 світу – по сім гравців, тепер у першій сотні найсильніших шахісток світу шість представниць України (опустилася нижче Ольга Бабій), а до світової сотні чоловіків входить вісім шахістів України.

Окрім того, Анна Музичук (2561 очки) випередила Хампі Конеру з Індії і вийшла на третю позицію у світі. Змінює позиції і сестра Анни, екс-чемпіонка світу Марія Музичук (2532), яка відтепер посідає восьме місце, втративши дві позиції. У чоловічій половині нашим лідером залишився Павло Ельянов (2741), хоча і йому не вдалося покращити свій результат, змістившись на один рядок вниз – 22-й.

До першої півсотні планети входять Наталія Жукова (23-тя, 2464), Анна Ушеніна (29-та, 2459), Василь Іванчук (31-й, 2722), Руслан Пономарьов (37-й, 2709), Юрій Криворучко (42-й, 2701).

Варто зазначити, що до першої сотні світу увійшов ще один українець – Андрій Волокітін. Показник чинного чемпіона країни зі Львова – 64-те місце (2677).

Нагадаємо, що цьогоріч Волокітін брав участь в індивідуальному ЧЄ у Косові, а в складі української збірної виграв срібло в команді в рамках 42-ї Всесвітньої шахової Олімпіади.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: