Українська тенісистка Перебийніс відновить кар'єру після дворічної паузи

Українська тенісистка Перебийніс відновить кар'єру після дворічної паузи

Українка зіграє на турнірі ITF в Івано-Франківську

Колишня 55 ракетка світу українка Тетяна Перебийніс  вирішила продовжити тенісну кар'єру на турнірі в Івано-Франківську.

Серед учасниць кваліфікації турніру категорії ITF з призовим фондом у 15 тис. дол. в Івано-Франківську, які заявилися на турнір, з'явилося ім'я екс-55-ї ракетки світу в одиночному розряді, чемпіонки чотирьох турнірів ITF і шести на рівні WTA в парному розряді харків'янки Перебийніс.

У сезоні-2009 34-річна харків'янка провела останній матч на високому рівні, програвши в першому колі Вімблдону, а потім прийняла рішення завершити кар'єру. У наступному році спортсменка народила доньку Іванку, а через якийсь час їй діагностували рак - лімфому Ходжкіна.

У 2013 році, після повернення в Україну, тенісистка почала реабілітацію і незабаром заявила, що перемогла хворобу.

В наступному році Тетяна зіграла на 10-тисячнику в Словенії, де поступилася в другому раунді відбору і першому колі парного турніру. Через рік українка знову повернулася до Словенії, де вже пройшла кваліфікацію, але програла в першому матчі основи. Після цього Перебийніс виступила ще на шести турнірах, два останніх з яких були в Бучі.

Відзначимо, що харків'янка стартуватиме в кваліфікації змагань в Івано-Франківську матчем другого раунду проти 17-річної киянки Діани Бакути.

Зауважимо, що в парному розряді Перебийніс була 35-ю ракеткою світу, а також доходила до півфіналу Вімблдону у парі. Крім того, тенісистка була фіналісткою Вімблдону у міксті (2005 рік).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: