Українські дзюдоїсти вперше за майже десять років не здобули медалі чемпіонату світу

Українські дзюдоїсти вперше за майже десять років не здобули медалі чемпіонату світу

Найкращий результат серед українців показав Зантарая - п'яте місце.

У Будапешті завершився чемпіонат світу з дзюдо - головна подія першого пост-олімпійського року.

Визнаний лідер світового дзюдо - команда Японії - прогнозовано завоювала левову частку нагород в особистій першості: 7 золотих, 4 срібних та 1 бронзова медалі.

Щодо українських дзюдоїстів, то вони вперше з 2009 року повернулися з чемпіонату світу без нагород, інформує прес-служба Федерації дзюдо України.

Найкращий результат - п'яте місце - показав лідер збірної Георгій Зантарая, який програв у додатковий час вирішальної зустрічі представнику Ізраїлю.
 
Рекордсменами за кількістю зароблених оцінок ваза-арі протягом однієї зустрічі стали українці Геворг Хачатрян (шість результативних атак) та Артем Хомула (п'ять).

Незважаючи на те, що національна збірна повернулася додому без нагород, багато спортсменів після чемпіонату світу змогли значно поліпшити свій світовий рейтинг. Антон Савицький (-100 кг), який виграв два поєдинки, піднявся у WRL на 50 пунктів і наразі - 46-й. На 13 рядків вгору у ваговій категорії -73 кг піднявся Артем Хомула, зараз він - 36-й. Геворг Хачатрян тепер займає 42-й рядок світового рейтингу, поліпшивши свою позицію на 9 пунктів. Людмила Плієва (-52 кг) піднялася відразу на 54 пункти та займає 68-й рядок.

Загалом, в оновленому після чемпіонату світу у Будапешті світовому рейтингу найкращий показник серед українців у Георгія Зантарая - він п'ятий у -66 кг. У жінок, як і раніше, найкраще місце у WRL у Світлани Ярьомки, яка у Будапешті не боролася - вона 11-а у +78 кг. Однак, рейтингових балів більше у Марини Черняк у -48 кг - 12-е місце.

Зауважимо, що на чемпіонаті світу у Будапешті українка Ірина Кіндзерська виграла бронзову медаль під прапором Азербайджану.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: