Українські паралімпійці виграли етап Кубку світу з кульової стрільби, здобувши 20 медалей

Українські паралімпійці виграли етап Кубку світу з кульової стрільби, здобувши 20 медалей

10 з цих нагород золоті

Українські паралімпійці з 20 високими нагородами, 10 з яких золоті, стали першими на щорічному Кубку світу (Гран-прі) Міжнародного паралімпійського комітету з кульової стрільби.

Змагання 8-15 квітня 2018 року пройшли у місті Щецин, що у Польщі, інформує офіційний сайт Національного комітету спорту інвалідів України.

Цей кубок став прикінцевим етапом, під час якого спортсмени мали змогу виконати мінімальні кваліфікаційні стандарти для можливості участі у чемпіонаті світу 2018 року, який проходитиме у травні цього року у м. Чеонгджу (Південна Корея).

Змагання зібрали близько 100 спортсменів з 23 країн світу.

Національна паралімпійська збірна команда у складі 12 спортсменів, виборовши 10 золотих, сім срібних і три бронзових медалей, посіла перше загальнокомандне місце.

Більша частина українських паралімпійців завершила Кубок світу мультимедалістами, причому четверо з них – з двома золотими нагородами.

А саме – Юрій Стоєв, Андрій Дорошенко, Ірина Щетнік, Василь Ковальчук (перші троє перемогли у командних змаганнях). Щетнік додав до особистої колекції ще й два срібла, а Стоєв і Ковальчук – по одному.

Щодо інших українців, то Віталій Плакущий отримав три нагороди (золото та два срібла), Ірина Ляху – дві (золото, а також срібло у команді з Ольгою Ковальчук та Андрієм Захватаєвим), Олександр Денисенко – дві (золото та бронзу).

Юрій Матафонов, Олексій Денисюк і Захватаєв також перемогли у командних змаганнях, а Ольга Ковальчук і Денисюк здобули ще й по одній бронзі в особистих турнірах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: