Український тенісист дискваліфікований на 21 місяць за порушення антидопінгових правил

Український тенісист дискваліфікований на 21 місяць за порушення антидопінгових правил
Юрій Джавакян

ITF винесла рішення у справі українця

Міжнародна тенісна федерація винесла рішення у справі українського тенісиста Юрія Джавакяна.

П'ять місяців назад повідомлялося про те, що 25-річний українець відсторонений від виступів за порушення антидопінгових правил.

9 жовтня 2017 року уродженець Чернівців під час участі в кваліфікації турніру ITF з призовим фондом $ 15,000 в Нонтхабурі (Таїланд), здав на аналіз зразок сечі. В отриманій пробі був виявлений метілгексанамін - речовина, що відноситься до стимуляторів і заборонена антидопінгової програмою.

У грудні Джавакяну було пред'явлено звинувачення в порушенні антидопінгових правил, з чим він погодився і прийняв тимчасове відсторонення від виступів з 6 січня 2018 року.

У четвер, 7-го червня, ITF винесла рішення у справі українця, в якому повідомляється, що він дискваліфікований на 21 місяць, починаючи з 9 жовтня 2017 року. Дискваліфікація триватиме до 9 липня 2019 року і також спортсмен позбавлений всіх зароблених призових грошей і рейтингових очок за період виступів з жовтня по грудень.

Також нагадаємо, що в кінці травні антикорупційна служба Tennis Integrity Unit довічно дискваліфікувала іншого українського тенісиста Дмитра Баданова, який свідомо впливав на певний результат матчів кілька років тому.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: