В Україні з'явилась перша сертифікована гірськолижна траса із супергіганту

В Україні з'явилась перша сертифікована гірськолижна траса із супергіганту
Фото з сайту ФЛСУ

ТК «Боржава» відтепер може приймати чемпіонат України вже у трьох видах програми

В Україні з’явилася перша траса, яка отримала сертифікат гомологації Міжнародної лижної федерації FIS із супергіганту.

Мова йде про гірськолижний курорт Боржава, розташований біля селища Пилипець (Закарпатська область), куди у жовтні відбувся візит інспектора FIS Мартіна Купцо з приводу проведення процедури сертифікації.

Про це повідомляє офіційний сайт Федерації лижного спорту України.

Траси гори Гимба вже не першій рік перебуває у фокусі уваги. У 2010-2012 роках, під час реалізації проекту заявки України на проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року, саме гори Гимба та Великий Верх розглядались як потенційні місця проведення змагань зі швидкісних видів програми гірськолижного спорту.

Окрім траси із супергіганту, на горі Гимба сертифіковано також трасу зі слалому та гігантського слалому, що у перспективі надає можливість проведення чемпіонату України вже у трьох видах програми.

Також траси придатні для проведення міжнародних змагань зі сноубордингу у паралельних дисциплінах та інших видах програми (сноубордкрос, слоупстайл), за умови будівництва необхідних технічних елементів.

Таким чином, в Україні наразі є сім гірськолижних центрів, що мають 12 сертифікованих трас. Це – ТК «Буковель», ТК «Буковиця», ГК «Ворохта», ГК «Мигово», ГЛСК «Красія», ГЛСК «Протасів Яр» та ТК «Боржава».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: