Важкохворому тренеру збірної Уругваю з футболу вирішили не ставити прижиттєвий пам'ятник

Важкохворому тренеру збірної Уругваю з футболу вирішили не ставити прижиттєвий пам'ятник
Оскар Табарес. Фото: elpais.com.uy

Оскар Табарес особисто відмовився від такої ідеї

Головний тренер збірної Уругваю з футболу Оскар Табарес відмовився від честі бути вшанованим прижиттєвим пам'ятником, який хотіли встановити жителі столиці країни.

Про це повідомляє місцеве агентство Telam.

Ідея встановити пам'ятник 71-річному фахівцеві з'явилася у середині вересня та бурхливо обговорювалася серед громадян Монтевідео у соціальних мережах.

Противники пам'ятника вказували, що у країні не прийнято віддавати подібну данину поваги живим особистостям.

Кінець жарким суперечкам поклав сам тренер, який виступив проти установки пам'ятника на свою честь. Він заявив, що цей крок може підірвати дух єдності, який національна команда Уругваю прагне створити та зміцнити.

Після цього муніципалітет оголосив про згортання проекту через негативне ставлення до нього Табареса, визнавши його аргументи переконливими.

Оскар Табарес очолює збірну Уругваю з 2006 року та недавно продовжив свій контракт до 2022-го. Під його керівництвом збірна виграла Кубок Америки у 2011 році, а на ЧС-2010 посіла четверте місце.

У 2016 році у фахівця був діагностований синдром Гієна - Барре. Табарес спочатку ходив за допомогою милиць, а пізніше почав пересуватися на електричному інвалідному візку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: