Ведучий клуб Сербії загрожує розвалом чемпіонату країни

Ведучий клуб Сербії загрожує розвалом чемпіонату країни
Фото взяте з сайту dynamomania.com

Белградський «Партизан» заявив про можливий вихід з сербської Суперліги і організації альтернативного першості Сербії

Справа в тому, що офіційні особи столичного клубу направили на адресу дирекції Суперліги ультиматум про перегравання матчу 23-го туру чемпіонату Сербії «Партизан» - «Мачву» (0: 0).

У ньому зокрема йдеться: «Ще до початку поєдинку першості Сербії між белградським «Партизаном» і «Мачву» з Шабац керівництво клубу відзначало неможливість його проведення через погані погодні умови (низька температура і сильна заметіль).

Генеральний директор ФК «Партизан» пан Мілош Вазур від імені клубу зажадав перенести матч. Однак директор Суперліги в телефонній розмові йому в цьому відмовив і заявив, що всі поєдинки туру будуть проведені відповідно до розкладу.

Матч почався, проте погодні умови продовжували погіршуватися через посилення хуртовини. У перерві зустрічі представник «Партизана» Драган Веланац поінформував арбітра Олександра Живковича з Ніша про прохання клубу припинити матч через подальше погіршення погодних умов.

Суддя Живкович відхилив це прохання, змусивши ФК «Партизан» «трактором чистити сніг», і зажадав, щоб пан Веланац покинув суддівську кімнату. В результаті поєдинок в снігових заметах дограли, а «Партизан» втратив важливі очки (0: 0). Тим часом, всі інші матчі суботи перенесли саме через несприятливі погодні умови.

«Партизан» вважає поведінку директора Суперліги і арбітра матчу непрофесійним і тенденційним. Воно різко суперечить спортивним і принципам і принципам рівного підходу до всіх учасників змагань. Прийняті ними рішення безпосередньо і суттєво вплинули на результат поєдинку.

«Партизан» в повній мірі усвідомлює несправедливе ставлення до клубу у Суперлізі Сербії. У зв'язку з цим керівництво клубу подало апеляцію на результат матчу «Партизан» - «Мачву» і вимагає його перегравання.

«Партизан» закликає Футбольний союз Сербії (ФСС) запланувати позачергову сесію і зустріч представників клубів Суперліги та Першої ліги, щоб обговорити поточну ситуацію в Суперлізі Сербії.

«Партизан» залишає за собою право призупинити подальшу участь в Суперлізі Сербії і навіть покинути її. У тому випадку, якщо ці вимоги не будуть виконані протягом 48 годин. Інакше клуб буде ініціювати організацію альтернативної Ліги Сербії за участю команд нинішніх Суперліги і Першої ліги».

Відповідь на запити і апеляцію «Партизана» з Дирекції Суперліги і ФСС поки не надійшла. Таким чином, в стані нашого суперника у відборі на Євро-2020 назріла загроза колапсу у національній першості.

Відзначимо, що «Партизан» поряд з «Црвеною Звєздою» - один з провідних клубів Сербії. Клуб є 27-разовим чемпіоном Югославії і Сербії та 15-разовим володарем Кубку країни.

Читайте також: «Ворскла» отримала чималі збитки, через те, що «Арсенал» не приїхав у Полтаву.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: