Волейболіст італійської «Перуджі» Плотницький проти примусової обсервації в Україні

Волейболіст італійської «Перуджі» Плотницький проти примусової обсервації в Україні
Олег Плотницький у сезоні-2019/2020 був одним із лідерів «Перуджі» і виграв з командою Суперкубок Італії
CEV.eu

Спортовець збирається додому, але боїться заразитися

Як і очікувалося, сезон в італійській волейбольній Серії А таки зупинили і вирішили не визначати переможців. На момент зупинки турніру через пандемію коронавірусу лідирувала «Чівітанова» (53 очки), другою йшла «Модена» (52), третіми – чинні чемпіони «Перуджа», в складі яких виступає капітан збірної України Олег Плотницький. У них – 51 очко. Крім того, «Перуджа» мала грати у півфіналі Ліги чемпіонів. Доля цього турніру наразі не визначена.

«Сподівалися, що чемпіонат буде нагода дограти, хоча б плей-оф, - прокоментував новини порталу Volleyball.ua Плотницький. - Олімпійські ігри були перенесені, тому розглядалося питання про догравання чемпіонату в червні та липні. По-друге, фінансова сторона, у разі зупинення чемпіонату та Ліги чемпіонів неабияк постраждає. Тому і тягнули до останнього. Ми всі хотіли та були готові догравати чемпіонат, хоча б по скороченій схемі».

При цьому Плотницький вітає завершення чемпіонату без визначення призерів.

«Це 100% правильно, - каже спортовець. - Перші три команди мають лише одне очко різниці, до того ж були ще ігри в запасі у деяких клубів».

«Чесно кажучи, я радий, - підсумовує Плотницький. - Ми вже місяць сидимо без інформації – ніхто нічого не говорить, немає хоча б приблизних дат, коли ми продовжимо чемпіонат, чи продовжимо взагалі. Тому, морально було трохи важкувато. Але з іншої сторони, ми набрали непогані оберти. Непогано йшли у чемпіонаті та Лізі чемпіонів. Виходить, що вся робота просто зводиться нанівець. Поки в нас немає жодної інформації щодо Ліги чемпіонів. Але, я думаю, що буде так само – турнір завершиться. Вже писали, що ЄКВ має виплатити призові клубам. Думаю, вони так і зроблять, і на цьому все закінчиться. Всі чемпіонати вже завершені – Польща, Італія, Росія. Збирати гравців через місяць? Думаю, так робити ніхто не буде».

Тепер Плотницький заклопотаний тим, як повернутися в Україну.

«Буду шукати варіанти, - коментує Олег. - Зайнявся цим питанням ще зі вчорашнього вечора. Намагаюся дізнатися, яка ситуація на кордоні зараз. Знаю, що з понеділка кожен, хто прилітає, має обов'язково пройти двотижневу обсервацію, але я не дуже згоден з цим. Навіть, якби не було примусової обсервації – я все одно сидів би вдома два тижні. Я розумію всю ситуацію. Можливо, дозволять написати розписку, що я готовий два тижні не виходити з дому. Просто сидіти 14 днів за свої кошти, не зрозуміло де та з ким. А якщо ця людина виявиться хворою? Я не готовий до такого».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: