Волейбольні збірні України перемогами завершили відбір на чемпіонат Європи

Волейбольні збірні України перемогами завершили відбір на чемпіонат Європи
Чоловіча збірна України з волейболу
Фото: ФВУ

І чоловіча, і жіноча команди виграли у гостях

Заключні поєдинки у кваліфікаційному раунді чемпіонату Європи-2019 для обох українських національних команд з волейболу уже не мали жодного турнірного значення.

Через це після попередніх матчів до лав своїх клубів екстрено вирушили провідні виконавці, інформує офіційний сайт Федерації волейболу України.

Норвегія – Україна – 1:3 (22:25, 25:18, 22:25, 11:25)

Розуміючи, що турнірна ситуація дозволяє, Гарій Єгіазаров зі старту випустив на майданчик 16-річну зв’язуючу Дар’ю Великоконь, а потім ще дав «понюхати пороху» міжнародних змагань на дорослому рівні іншим дебютанткам у складі збірної України: Катерині Ткаченко, Любові Ужві та Людмилі Осачук.

Тепер лишається дочекатися, хто під час жеребкування 23 січня у Стамбулі стане суперником жіночої команди у фінальному раунді континентальної першості.

Швейцарія – Україна – 2:3 (20:25, 28:26, 21:25, 25:15, 14:16)

Перед цим поєдинком збірна Швейцарії ще зберігала теоретичні шанси потіснити з другого місця у групі Македонію та, таким чином, відібрати у неї путівку до фінального раунду чемпіонату Європи.

Господарі майданчику налаштувалися на цей матч по-бойовому, але українська команда все ж не програла та залишила суперників за бортом.

Таким чином, чоловіча збірна України фінішувала у кваліфікаційному раунді шостою поспіль перемогою, і тепер її гравці очікують 16 січня, коли під час жеребкування у Брюсселі визначаться їхні суперники у фінальному етапі ЧЄ-2019.

Нагадаємо, чоловіча збірна України з волейболу вперше з 2005 року вийшла на чемпіонат Європи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: