Збанкрутілий «Металіст» став лідером за сумою боргів із зарплатні в Україні

Збанкрутілий «Металіст» став лідером за сумою боргів із зарплатні в Україні
ФК «Металіст» 

Фото взяте з сайту ipukr.com

Вже неіснуючий клуб заборгував своїм колишнім працівникам понад 110 млн грн

ПАТ Футбольний клуб «Металіст», який знаходиться на стадії банкрутства, вийшов на перше місце серед найбільших боржників із зарплатні в Україні через борг одному з колишніх гравців у 63 млн грн.

23 жовтня заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлана Глущенко повідомила, що у топ-3 боржників у країні входять Харківське державне авіаційне виробниче підприємство з сумою заборгованості 74,5 млн грн, ФК «Металіст» із заборгованістю 47,7 млн грн і ВАТ «Запоріжжяобленерго» із заборгованістю більше 26 млн грн.

Але через кілька днів ситуація змінилася. Адже до існуючих виконавчих проваджень по боргах «Металіста» надійшло ще одне на досить велику суму.

«У нас є виконавчі документи про стягнення заборгованості по зарплатні футболістам і усім іншим, перед ким у клуба є борги. І днями надійшов виконавчий документ на 63 млн грн боргу із зарплатні одному футболісту. Тому «Металіст» виходить на перше місце у цьому антирейтингу» , - повідомили у прес-службі Мін'юсту.

Зараз, згідно з даними єдиного реєстру боржників, «Металіст» посідає першу сходинку рейтингу заборгованості із зарплатні з сумою у 110 млн 727 тис грн.

ЗАТ «Рівнеазот», який входить до групи Ostchem Дмитра Фірташа, має борги на 22,85 млн грн., а ВАТ «Запоріжжяобленерго», понад 60% акцій якого належить державі і найбільшими міноритарними бенефіціарами якого є брати Суркіси, заборгувало поки 22,34 млн грн.

ФК «Металіст», за яким 11 червня 2017 Господарським судом Харківської області було порушено справу про банкрутство, вже тривалий час є одним з найбільших боржників із зарплатні в Україні.

Станом на початок серпня цього року він мав заборгованість більш ніж 47 млн грн. Аналогічна сума боргів була і на початок липня. У травні «Металіст» з 28,6 млн грн боргу посідав третє місце в антирейтингу, так само було і у квітні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: