Збірна України стартувала із сенсаційної перемоги над Іспанією на першості Європи з баскетболу

Збірна України стартувала із сенсаційної перемоги над Іспанією на першості Європи з баскетболу
Фото взяте з ФБУ

Українці почали зі звитяги над одним з фаворитів турніру

Команди провели абсолютно рівну першу чверть. Збірна України вдало атакувала з дальньої відстані реалізувавши 66% кидків у дебюті.

Іспанці краще рухали м’яч в атаці і знаходили можливості для вільних кидків, але номінальною перевагою у «фарбі» українські хлопці давали супернику користуватись нечасто.

Рівний рахунок (25:25) та ідентичний відсоток влучань з гри (56,25% - 9/16) лише підкреслили непоступливість команд у стартовій 10-хвилинці, інформує офіційний сайт Федерації баскетболу України.

Збірна України вела у рахунку протягом більшої частини другої чверті, але три дальніх влучання від Алекса Фонта під завісу першої половини дозволили іспанцям отримати очко переваги перед великою перервою.

Нічого не змінилося і у третій чверті: команди продовжували притримуватись тактики обраної на матч. Україна продовжувала компенсувати перевагу суперника у габаритах командою роботою у захисті, стабільно знаходячи можливості для набору очок у нападі.

Ключовий відрізок заключної 10-хвилинки й усього матчу був екватор чверті. Спочатку Горобченко та Тиртишник повернули Україні перевагу «+3», а потім Козак двома триочковими відповів на очки іспанців у «фарбі», а Грицак відправив суперника на тайм-аут за «+6» для України та за три хвилини до закінчення основного часу.

Суперник зумів скоротити відставання до одного бала за хвилину до кінця, але пробіжка Еріка Вілли стала фатальною для іспанців.

У наступній атаці Тиртишник встановив остаточний рахунок матчу, реалізувавши обидва штрафних. Збірна України стартувала на чемпіонаті Європи з перемоги над одним з фаворитів турніру, перемігши Іспанію з рахунком 82:79.

Чемпіонат Європи 2018 року з баскетболу

Чоловіки, U-20

Україна – Іспанія – 82:79 (25:25, 17:18, 20:20, 20:16)

Україна: Тиртишник - 17 + 6 підбирань + 4 передачі, Горобченко - 16 + 5 передач, Войналович - 7, Бондаренко - 2, Ягодін - старт, Нємцу - 17, Грицак - 12 + 3 передачі, Козак - 10, Дубоненко - 1, Боднар, Бондарчук.

Свій другий матч на турнірі наші хлопці зіграють завтра, 15 липня, проти збірної Хорватії о 16:45 за Києвом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: