Збірна України з водного поло зіграє з Туреччиною в плей-офф відбору на Чемпіонат Європи

Збірна України з водного поло зіграє з Туреччиною в плей-офф відбору на Чемпіонат Європи

Суперником української збірної в плей-офф могла стати або Мальта, або Туреччина

Чоловіча збірна України з водного поло отримала одного з найпростіших суперників в плей-офф відбору на чемпіонат Європи.

Українська збірна чудово виступила на кваліфікаційному етапі відбору - синьо-жовті здобули три перемоги в трьох матчах в групі, обігравши по черзі Литву (18:7), Португалію (11:10) і Чехію (10:5). Такий результат дозволив Україні з першого кошика кваліфікуватися в стикові раунди - компанію синьо-жовтим склала Білорусь, яка фінішувала першою в паралельному відбірковій групі.

Таким чином суперником української збірної в плей-офф могла стати або Мальта, або Туреччина - дві найгірші команди Євро-2016. За результатами жеребкування Україна зіграє з Туреччиною, яка зайняла останнє місце на минулій континентальній першості.

Перший матч плей-офф раунду пройде 24 лютого в Україні (місце проведення визначиться пізніше), а матч-відповідь - 3 березня в Туреччині.

Де і проти кого зіграє Україна в плей-офф відбору на Євро:

Чоловіки: суперник - Туреччина (24 лютого - вдома, 3 березня - на виїзді).

Жінки: суперник - Сербія (17 лютого - на виїзді, 3 березня - вдома).

Всього Туреччина п'ять разів брала участь у фінальних стадіях чоловічого чемпіонату Європи з водного поло, причому тільки один раз ця збірна не кваліфікувалася за останні чотири першості. Що стосується України, то в останній раз синьо-жовті грали на Євро - в далекому 1997 році.

Інші пари раунду плей-офф чоловічого відбору:

1. Україна - Туреччина;
2. Білорусь - Мальта;
3. Португалія - Словаччина;
4. Грузія - Ізраїль;
5. Нідерланди - Литва;
6. Польща - Німеччина;
7. Румунія - Чехія;
8. Франція - Швейцарія;

Жіноча збірна України з водного поло також продовжує боротьбу за вихід на Євро. У раунді плей-офф синьо-жовті спортсменки зіграють проти Сербії. Перший матч - 17 лютого пройде в Сербії, а гра-відповідь відбудеться 3 березня в Україні.

Фінальна частина чемпіонату Європи пройде з 14 по 28 липня в іспанській Барселоні. Переможці плей-офф раунду (вісім - у чоловіків і шість - у жінок) приєднаються до кращих команд минулого Євро, які отримали прямі путівки до фінальної частини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: