Знаменитий український хокеїст Федотенко оголосив про завершення кар'єри

Знаменитий український хокеїст Федотенко оголосив про завершення кар'єри

Дворазовий переможець Кубка Стенлі вирішив закінчити з активними виступами у віці 37 років.

Один з найкращих хокеїстів в історії України Руслан Федотенко прийняв рішення завершити кар'єру.

 37-річний уродженець Києва провів в НХЛ 11 сезонів, починаючи з 2000 року, коли він у якості вільного агента став гравцем «Філадельфія Флайєрс». Він двічі виграв Кубок Стенлі - у 2004 році з «Тампа Бей Лайтнінг» і в 2009 році з «Піттсбург Пінгвінз».

Крім цих клубів, Федотенко виступав в НХЛ за «Нью-Йорк Айлендерс» і «Нью-Йорк Рейнджерс», а останні два сезони провів у клубі АХЛ «Айова Уайлд».

«Згадуючи свою кар'єру, я дійсно розумію, як мені пощастило виступати на найвищому рівні і виграти Кубок Стенлі навіть не один, а два рази. Крім того, на своєму шляху я знайшов багато друзів», - заявив Федотенко. «Буду безмежно вдячний клубу «Філадельфія Флаєрс», який дав мені шанс проявити себе на цьому рівні. Вони повірили в мене і надали можливість досягти цих висот. Дякую іншим чотирьом клубам НХЛ, в яких мені пощастило грати», - додав український форвард.

Також зазначимо, що в сезонах 2012/13 та 2013/14 Федотенко виступав за ХК «Донбас». Граючи за збірну України, форвард брав участь в Олімпійських Іграх 2002 року у Солт-Лейк Сіті.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: