Чемпіонат світу Ironman Kona 2017: як це було (фото)

Чемпіонат світу Ironman Kona 2017: як це було (фото)

Патрік Ланге встановив новий рекорд, а Даніела Риф здобула третю перемогу поспіль

15 жовтня у гавайському містечку Кайлуа-Кона відбувся фінал чемпіонату світу Ironman 2017.

Дистанція змагань складалася з запливу на 3,86 км, 180,2 км на велосипеді та 42-кілометрового марафону.

При цьому, на світовий чемпіонат можна було потрапити, лише пройшовши кваліфікацію. Для цього необхідно було посісти призове місце у своїй віковій категорії на стартах, що проводяться під егідою Ironman.

Чемпіонат світу є вирішальним змаганням серії стартів Ironman, які проводяться в 44 країнах світу. А через дуже складні погодні умови Гавайських островів фінальний старт вважається одним з найскладніших в світі.

Перемогу у загальному заліку чоловіків здобув Патрік Ланге з Німеччини, який встановив новий рекорд з результатом 8:01:40. У жінок втретє поспіль першою стала Даніела Риф зі Швейцарії, яка показала час 8:50:47.

«Це був важкий день. Я мала наздогнати суперницю і на 60 км вело-етапу мені потрібно було визначитися: ризикувати усім або програти гонку. Звичайно, був момент, коли я думала, що це неможливо. Було складно, але я змогла перемогти», – розповіла Даніела.

А от головний фаворит і дворазовий чемпіон світової першості чоловічого заліку Ян Фродено з Німеччини під час виступу отримав травму та не зміг показати гарний результат. Однак, він відмовився сходити з дистанції і завершив гонку, витративши на неї 9 годині 15 хвилин 44 секунди.

Гарні результати показали й українські атлети: Юрій Клим фінішував з результатом 9:38:06, а Анастасія Черненко подолала дистанцію за 10 годин 42 хвилини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: