Чемпіон України вдруге б'є чемпіона Нідерландів

Чемпіон України вдруге б'є чемпіона Нідерландів
Фото: прес-служба ФК Шахтар

«Шахтар» у Харкові переконливо переграв «Феєнорд»

Донецький «Шахтар» продовжує вдало виступати у поточному розіграші Ліги чемпіонів. Підопічні Паулу Фонсеки вдруге впевнено обіграли «Феєнорд» і тепер знаходяться за крок до виходу у плей-офф турніру. Для цього «гірникам» достатньо набрати 1 очко в двох матчах, а місце у Лізі Європи чемпіони України вже собі забезпечили.

У «Шахтаря» була одна вагома втрата в обличчі Ярослава Ракицького, який пропускав матч через дискваліфікацію, а його місце зайняв Давід Хочолава. Щодо матчу, то вже не третій хвилині тайму рахунок міг відкривати Ісмаїлі, але бразилець з непоганої позиції пробив поруч зі стійкою.

Надалі «Шахтар» продовжував контролювати м'яч, але загрався і пропустив контратаку на 12-й хвилині, яка привезла до голу у ворота П'ятова: Бергейс виконав навісну передачу з правого флангу, і ніким неприкритий Йоргенсен у карному головою розстріляв ворота донецького клубу.

.jpg_42Після голу Феррейри

Однак гості недовго святкували, адже вже через дві хвилини Феррейра рахунок зрівняв, заштовхавши з другої спроби м'яч у сітку воріт Джонса. «Феєнорд» через дві хвилини відповів ударом Бергейса точно в руки П'ятову, а «Шахтар» в атаці у відповідь забив другий, кардинально змінивши хід поєдинку: класний постріл з лінії карного вийшов у Марлоса - 2:1. Цей гол став для бразильського українця дебютним у Лізі чемпіонів.

Господарі продовжували насідати на ворота гостей, так, на 35-й хвилині ворота «Феєнорда» після пострілу від Феррейри врятувала поперечка, а за чотири хвилини до перерви вже голкіпер нідерландського клубу врятував свою команду після небезпечного удару від Бернарда. Арбітр компенсував одну хвилину, за яку нічого цікавого більше не сталося і команди пішли на перерву.

Перший небезпечний момент у другому таймі створили вже гості: знову загрожував воротам Бергейс, але і цього разу П'ятов команду врятував. «Гірники», які після 2:1 вирішили не форсувати події, грали у першій половині другого тайму переважно на контратаках - під час однієї з таких Феррейра після класного пасу від Бернарда пробив поруч зі стійкою Джонса.

.jpg_43Після цього пострілу Марлос заб'є дебютний гол у Лізі чемпіонів

Втім, через чотири хвилини донецький клуб таки забив і третій гол: Марлос обігрався у стінку з Феррейрою, той повернув назад на українця, який з правого краю карного закрутив м'яч у дальній кут воріт суперника, оформивши таким чином дубль. Надалі «Шахтар» дещо розслабився, і за це ледь не поплатився за сім хвилин до фінального свистка, але, на щастя, П'ятов врятував команду після пострілу Боетіуса.

«Шахтар» на цей випад відповів ударом від Алана Патріка, але голкіпер «Феєнорда» також був на висоті. Підопічні Фонсеки спокійно довели матч до логічного завершення, провівши більше часу на половині поля суперника, однак більше забити не змогли - 3:1.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: