Чемпіонат світу-2018. Бельгія - Англія 2:0. Історичне досягнення в історії бельгійської збірної

Чемпіонат світу-2018. Бельгія - Англія 2:0. Історичне досягнення в історії бельгійської збірної
Збірна Бельгії - бронзовий призер Чемпіонату світу-2018. Фото: ФІФА

Третє місце на Чемпіонаті світу - найкращий результат в історії Бельгії

У суботу, 14-го липня, на Чемпіонат світу-2018 відбувся матч за третє місце. Як інколи кажуть «матч головних невдах», які не змогли потрапити у фінал турніру. Ними стали збірні Бельгії та Англії. Як відомо, бельгійці у півфіналі програли французам, а Англія доволі сенсаційно програла Хорватії.

Після цих матчів стало помітно, хто з яким настроєм буде підходити до цієї зустрічі. Бельгійці, здавалося, особливо не сумували тій поразці, чого не скажеш про підопічних Саутгейта. Сам головний тренер «трьох левів» після поразки від Хорватії заявив, що мрія його команди була зруйнована, і всі дуже засмучені, мовляв не матчу за третє місце вони очікували.

Втім, все одно довелося вийти на поле і грати. Обидва тренери вирішили пограти дещо експериментальними складами, на обох вже нічого не тиснуло, тому футбол обіцяв бути цікавим. Так воно і сталося, матч був доволі динамічний, моментів також вистачало, втім, голів було всього два. Зазначимо, що обидві збірні вже грали між собою на цьому турнірі, коли були в одній групі. Тоді Англія програла бельгійцям з рахунком 0:1, поступившись першим місцем у групі.

Вже зі старту поєдинку команди дали зрозуміти. що у закритий футбол грати не збираються, а на четвертій хвилині Бельгія повела у рахунку: Лукаку в центрі перед карним отримав м'яч, віддав передачу на лівий фланг на Шадлі, той виконав простріл у воротарський, і Меньє в дотик відправив м'яч у ворота. Після цього бельгійці трохи збавили оберти, вирішивши пограти другим номером. Суперник був не против, однак крім контролю м'яча нічого гострого біля воріт Куртуа за першу половину зустрічі не продемонстрував.

.jpg_150Тома Меньє відкрив рахунок у матчі. Фото: ФІФА

У свою чергу Бельгія класно грала другим номером, ловлячи Англію на контратаках. Одна з таких на 13-й хвилині ледь не завершилася другим голом, коли Пікфорд врятував свою команду після пострілу де Брюйне. В середині тайму Англія таки нанесла два удари - у першому випадку Магвайр головою зарядив точно в руки Куртуа, а в іншому епізоді повз ворота поцілив Кейн. Бельгія відповіла на 35-й хвилині, але Альдервейрельд ударом через себе послав м'яч над поперечкою воріт. Кінцівка тайму також пройшла за підопічними Мартінеса, які перехопили ініціативу, але вдруге забити до перерви не змогли.

У перерві Саутгейт вирішив зняти непомітних Стерлінга та Роуза, випустивши замість них Лінгарда та Решфорда. Якщо перший взагалі каші не зіпсував, то другий уж точно послабив атакувальну лінію команди, адже більше тільки заважав партнерам, тринькаючи моменти і в «стилі Неймара» валявся на газоні. А от Лінгард справа інша, саме після його прострілу Англія могла таки зрівняти рахунок, але Кейну дещиці не вистачило, щоб переправити м'яч вже у порожні ворота суперника.

3323_01Кейн у спробі дотягнутися до м'яча після прострілу Лінгарда. Фото: ФІФА

Англія вирішила насідати далі, повністю заволоділа контролем м'яча, а Бельгія продовжила грати на контратаках, як це було більшу частину першого тайму. Найреальніший моменти забити збірна Саутгейта мала на 71-й хвилині: Дайєр вискочив один на один, підсік м'яч над Куртуа, але Альдервейрельд в героїчному підкаті виніс м'яч з самої лінії воріт. Через дві хвилині Дайєр після передачі Лінгарда пробив головою поруч зі стійкою, моменти почали виникати частіше, а рахунок 1:0 доволі слизький.

Явно тренерський штаб Бельгії також це розумів. Команда провела дві класних контратаки, але підвела реалізація. У першій спробі доволі невдало пробив Мертенс, який змінив Лукаку, а на 80-й хвилині Англію врятував Пікфорд, який потягнув потужний постріл від  Меньє. Через дві хвилини відбулася ще одна показова контратака, яка цього разу завершилася голом: Кевін Де Брюйне віддав чергову чудову передачу на Азара. Джонс не зумів перехопити пас, і Еден вийшов один на один з воротарем і холоднокровно пробив у ближній кут.

Після 0:2 збірна Англії взагалі розклеїлася, а часу залишалося зовсім мало. Далі команди догравали без моментів біля обох воріт. Бельгія у підсумку довела матч до впевненої перемоги. Цікаво, що Куртуа став першим голкіпером на турнірі, який не пропустив у плей-офф. А сама ж бронза для бельгійців стала найвищим досягненням за історію виступів на світових Мундіалях. Раніше «дияволи» ніколи не потрапляли в трійку найкращих на чемпіонаті світу. Кращим результатом було четверте місце в 1986 році.

Чемпіонат світу 2018 року з футболу

Матч за третє місце

Бельгія - Англія 2:0 (1:0)

Голи: 1:0 - Меньє (4), 2:0 - Азар (82)

Бельгія: Куртуа, Компані, Вертонген, Меньє, Алдервейрелд, Вітцель, Шадлі (Вермален, 39), де Брюйне, Тілеманс (Дембеле, 78), Азар, Лукаку (Мертенс, 60).

Англія: Пікфорд, Джонс, Стоунз, Роуз (Лінгард, 46), Магвайр, Делф, Лофтус-Чик (Аллі, 84), Стерлінг (Решфорд, 46), Дайєр, Тріпп'єр, Кейн

Попередження: Стоунз (52), Магвайр (76), Вітцель (90+4)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: