Чемпіонат світу-2018. Португалія та Іспанія у результативному матчі переможця не виявили

Чемпіонат світу-2018. Португалія та Іспанія у результативному матчі переможця не виявили

У центральному матчі першого туру глядачі побачили шість голів

Перший гідний уваги матч на Чемпіонаті світу 2018 року з футболу відбувся у п’ятницю, 15 червня, у другий день турніру. Зустрічалися між собою одні з претендентів на підсумкову перемогу. Крім того, що це був перший поєдинок між європейськими збірними на ЧС-2018, так це ще й було принципове дербі – Іспанія проти Португалії. Триразові чемпіони Європи та тріумфатори Чемпіонату світ-2010 – проти чинного чемпіона Європи.

Іспанці ще три дні тому розглядалися як фаворити цього протистояння. Але різко все змінилося, і шанси команд майже вирівнялися. Справа у тому, що за день до старту турніру Королівська іспанська футбольна федерація вирішила звільнити головного тренера Хулена Лопетегі.

Керівництву не сподобалося, що той оголосив про перехід у мадридський «Реал» після завершення ЧС-2018. Тому довелося у терміновому порядку шукати нового керманича. Вибір пав на відомого у минулому гравця збірної Іспанії Фернандо Єрро. Втім, таке рішення викликало сумніви, адже за свою тренерську кар’єру він працював тільки у «Реалі Ов’єдо», а також асистентом тренера у «Реалі» мадридському.

Єрро відразу ж заявив, що не буде змінювати гру команди. Тому цікаво було подивитися на гру «Червоної фурії» у матчі із сильним суперником. І, новий тренер іспанської збірної зі своїм першим іспитом впорався.

Хоча починалося все для Єрро і його підопічних не найкращим чином, адже вже на четвертій хвилині матчу Начо у карному збив Роналду. Лідер збірної Португалії без проблем переграв Де Геа, забивши круглого точно у кут воріт. Після такого швидкого голу гра трохи збавила оберти, хоча було помітно, що іспанці почали нервувати і доволі часто фолили. Але ближче до середини тайму гравці «Червоної фурії» заспокоїлися і реалізували ледь не перший свій гольовий момент: це дідуган Дієго Коста вправно накрутив португальських захисників і поклав м'яч точно в кут воріт Патрісіу.

На 26-й хвилині Іско міг взагалі виводити іспанців вперед, однак м'яч після його потужного удару потрапив у поперечку воріт. Іспанці продовжували насідати на ворота суперника, створювали моменти, втім, знову пропустили. Тут нарубав дров вже Де Геа: Роналду несильно пробив низом з-за меж карного, а голкіпер іспанської збірної не втримав м'яч у руках, пропустивши того між ніг... - Лоріус Каріус передає «привіт». Надалі рефері компенсував всього одну хвилину, за яку нічого цікавого не відбулося.

Але свого іспанці домоглися у другому таймі. Нарешті купа невикористаних моментів матеріалізувалася у забитий м'яч. На 54-й хвилині біля карного правила порушили на Іньєсті. Арбітр вказав на штрафний удар - пішла скидка у карний, потім простріл на Косту, який головою переправив м'яч повз Патрісіу. А через чотири хвилини іспанці вперше за матч вийшли вперед - фантастичний гол забив Начо: іспанці завели карусель у карному португальців, ті відбили м'яч за периметр, але Начо з розбігу від штанги потужним пострілом увігнав шкіряного у сітку воріт суперника.

На 72-й хвилині близьким до хет-трику був Дієго Коста, але нападник після передачі партнера з вбивчої позиції пустив м'яч поруч зі стійкою. Але першому хет-трику на цій світовій першості судилося бути. Його в актив записав Роналду, який врятував свою збірну від поразки за дві хвилини до завершення основного часу. Кріштіану сам штрафний заробив, сам його вдало реалізував, поклавши м'яч у дев'ятку воріт Патрісіу, який вже нічим не міг зарадити - 3:3.

Таким чином, один з центральних матчів на груповому етапі виправдав свої очікування, а інтрига в групі тільки посилилася, адже перше місце в ній займає збірна Ірану, яка сенсаційно перемогла Марокко. Далі буде.

Чемпіонат світу 2018 року з футболу

Група В

Португалія - Іспанія 3:3 (2:1)

Голи: 1:0 - Роналду (4), 1:1 - Коста (26), 2:1 - Роналду (44), 2:2 - Коста (55), 2:3 - Начо (58), 3:3 - Роналду (88)

Португалія: Руй Патрісіу, Пепе, Геррейро, Соареш, Фонте, Вільям Карвалью, Моутінью, Гонсалу Гедеш (Андре Сілва, 80), Бернарду Сілва (Куарежма, 69), Бруну Фернандеш (Жоау Маріу, 68), Роналду

Іспанія: Де Геа, Піке, Альба, Начо, Рамос, Бускетс, Коке, Іско, Сільва, Іньєста (Алькантара, 70), Дієго Коста (Аспас, 77)

Попередження: Бускетс (17), Бруну Фернандеш (28)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: