Чемпіонат світу-2018. Збірні, які вже мають путівки на Мундіаль

Чемпіонат світу-2018. Збірні, які вже мають путівки на Мундіаль

Таких національних збірних уже 23

Станом на середу, 11 жовтня 2017 року, вже відомі 23 національні збірні, які точно зіграють на футбольному Чемпіонаті світу-2018 на полях Росії. Напередодні до учасників Мундіалю додалися збірні Франції, Португалії, Панами, Уругваю, Аргентини та Колумбії.

Звичайно ж, першою командою, яка кваліфікувалася на ЧС-2018 стала Росія - автоматично як господарка турніру. Це право країна-агресор отримала ще у 2010 році, коли і відбулося вирішальне голосування.

Щодо інших збірних, то вони свої путівки почали оформлювати, починаючи з березня нинішнього року.

Бразильці першими подолали відбір на ЧС-2018. Фото AFP

Бразильці першими подолали відбір на ЧС-2018. Фото AFP

Найпершою з них стала Бразилія. 28 березня «Селесао» вдома розгромили Парагвай (3:0) і стали недосяжними для команди, яка фінішує п'ятою у відборі у Південній Америці. Крім того, після зіграних у вересні поєдинків бразильці гарантували собі перше підсумкове місце у кваліфікації КОНМЕБОЛ.

Влітку, з різницею у два місяці, забронювали собі квитки до Росії збірні Ірану та Японії. Кваліфікацію в Азії іранці взагалі подолали без жодної поразки. 12 червня, після домашньої перемоги 2:0 над Узбекистаном, збірна Ірану гарантувала собі місце у своїй відбірній групі до Чемпіонату світу. Японці також достроково завоювали путівку на ЧС, перемігши 31 серпня за тур до завершення групового етапу Австралію (2:0). У підсумку і ті, й інші виграли свої групи.


Японці дякують своєму тренеру. Фото Getty Images

Японці дякують своєму тренеру. Фото Getty Images

Першим учасником Чемпіонату світу-2018 від КОНКАКАФ стала збірна Мексики. Для цього їм знадобилося сім з десяти матчів останнього раунду кваліфікації. Вирішальною для мексиканців стала домашня перемога над Панамою 1 вересня (1:0).

На інші три місця (четверта команда від КОНКАКАФ гратиме додаткові міжконтинентальні матчі плей-офф) на Мундіалі від Північної та Центральної Америки претендували Коста-Рика, Панама, США та Гондурас. При цьому, Коста-Риці достатньо не програти в одному з двох матчів, що залишилися до завершення відбору. І команда успішно з цим завданням впоралася 7 жовтня, коли вирвала нічию у протистоянні з Гондурасом.

2913243_full-lnd

Збірна Панами не може повірити своєму щастю. Фото AFP

Четвертим лишнім у цьому квартеті сенсаційно виявилася збірна Сполучених Штатів Америки. Американці в останньому турі 10 жовтня поступилися аутсайдеру - збірній Тринідаду та Тобаго. Чим успішно скористалися Панама та Гондурас.

Збірна Панами взагалі вперше в історії вийшла у фінальну частину чемпіонатів світу, лише за різницею м'ячів випередивши команду Гондурасу. На яку тепер чекають міжконтинентальні стикові матчі. Суперником буде збірна Австралії.


Радість бельгійців. Фото AFP

Радість бельгійців. Фото AFP

Першою збірною, яка гарантувала собі місце на полях Росії від Європи, стала Бельгія. "Червоні дияволи" потужно відіграли свої вісім зустрічей у групі H, лише одного разу втративши очки (вдома з Грецією - 1:1) і здобувши 7 звитяг. Саме остання, над греками 3 вересня, і принесла їм заповітну путівку.

Саудівська Аравія святкує. Фото Getty Images

Саудівська Аравія святкує. Фото Getty Images

Груповий етап азійської кваліфікації завершився 5 вересня. У цей день і стали відомі ще два учасники фінальної частини турніру. У першій групі збірна Південної Кореї розійшлася миром (0:0) з Узбекистаном, а оскільки Сирія на виїзді зіграла внічию з Іраном (2:2), на ЧС вийшли саме корейці. В іншій групі збірні Саудівської Аравії й Австралії перемогли Японію та Таїланд відповідно, але друге місце, завдяки кращій різниці голів, дісталося аравійцям.

dlzok88x0aycdd-

Радість німців

5 жовтня ще дві європейські команди офіційно оформили перепустки на Мундіаль-2018.

Збірна Німеччини стала дев’ятою командою, яка гарантувала собі участь у фінальній частині Чемпіонату світу з футболу 2018 року. Сталося це після того, як німці у 9-му турі європейської кваліфікації обіграли на виїзді Північну Ірландію. Підопічні Йоахіма Льова у підсумку пройшли відбір зі стовідсотковим результатом – 30 очок – 10 перемог у 10-ти матчах.

2910591_full-lnd

Англійці святкують. Фото Getty Images

Десятою збірною, яка зіграє на ЧС-2018, стала команда Англії. У матчі 9-го туру кваліфікації англійці у своїй групі на останніх секундах вирвали перемогу у Словенії. Хоча їх цілком влаштовувала і нічия. У підсумку – 26 очок (8 перемог і 2 нічиї) та гарантоване перше місце.

57_main

6 жовтня путівку на поля Росії оформила Іспанія. Іспанці без надзусиль вдома переграли Албанію у матчі 9-го туру кваліфікації. Після цього піренейці стали недосяжними для головного конкурента - команди Італії. У десяяти матчах Іспанія здобула дев'ять перемог і ще одного разу зіграла внічию. Різниця м'ячів просто вражаюча - 36:3.

2906807_full-lnd

Збірна Нігерії їде у Росію. Фото AFP

7 жовтня збірна Нігерії обіграла команду Замбії у матчі відбірного турніру в Африці. Після цього «суперорли» набрали 13 очок і гарантували собі перше місце у групі та путівку на Мундіаль.

Саме нігерійська команда стала першою від Африки, хто потрапив у фінальну частину ЧС-2018. Нігерія виступить на чемпіонатах світу вшосте. Потрапляння Нігерії на Мундіаль означає, що учасники ЧС-2014 Камерун і Алжир залишилися за бортом фінальної частини.

2912050_full-lnd

Збірна Польщі. Фото AFP

8 жовтня збірна Польщі вийшла на Чемпіонат світу-2018, обігравши вдома команду Чорногорії. На своєму полі поляки виграли з рахунком 4:2 та забезпечили собі перше місце у групі Е.

А Роберт Левандовськи забив один з м'ячів, що дозволило йому встановити новий рекорд за кількістю голів у європейському відборі Чемпіонату світу. До поточного відбірного циклу рекорд належав німцеві Герду Мюллеру, який відзначився 14 разів. Роберта міг наздогнати Кріштіану Роналду, проте він не відзначився у заключному матчі своєї команди.

Збірна Єгипту стала черговим учасником футбольного Чемпіонату світу-2018. У той же день, що і команда Польщі, «фараони» обіграли команду Конго (2:1) і стали переможцями своєї відбірної групи.

Єгипет зіграє на Чемпіонаті світу втретє в історії. Востаннє країна там була у 1990 році. У період між 1990 і 2017 роками Єгипет тричі виграв Кубок африканських націй (2006, 2008, 2012), але постійно ніяк не міг подолати відбір.

2912486_full-lnd

Свято на ісландській вулиці. Фото AFP

9 жовтня синхронно оформили путівки у фінальну частину турніру збірні Сербії й Ісландії. Перші обіграли Грузію у завершальному матчі кваліфікації (1:0). Набравши 21 очко, сербська команда виграла відбіркову групу D. Ісландці у вирішальному для себе поєдинку з рахунком 2:0 переграли збірну Косова та гарантували перше місце у відбірній групі, записавши у свій актив 22 очки.

Останні прямі путівки на ЧС-2018 від Європи дісталися французам і португальцям. Для виходу на Мундіаль Португалії потрібно було вдома будь-що перемагати команду Швейцарії, і вони це зробили (2:0). А Франція прогнозовано здобула перемогу у домашньому поєдинку над Білоруссю (2:1) та не дала себе наздогнати конкурентам.

2913098_full-lnd

Грізманн забив вирішальний гол. Фото AFP

Збірні Уругваю, Аргентини та Колумбії у ніч на 11 жовтня здобули синхронні перемоги в останньому турі відбору на Чемпіонат світу 2018 року у Південній Америці. І, таким чином, це тріо здобуло путівки на турнір, який прийматиме Росія у наступному році.

Далися ці перепустки даним командам не дуже і легко. Колумбія вистояла бажану нічию у Перу, а Аргентина (завдяки хет-трику Ліонеля Мессі) й Уругвай переграли своїх суперників з Еквадору та Болівії, які вже втратили шанси поборотися за вихід на ЧС-2018.

2913188_full-lnd

Збірна Уругваю. Фото AFP

Інші учасники фінальної частини Мундіалю-2018 визначаться у листопаді. 4 путівки між собою розіграють європейські збірні (Швейцарія, Італія, Данія, Хорватія, Швеція, Північна Ірландія, Греція й Ірландія), ще 2 - у міжконтинентальних стикових матчах Перу – Нова Зеландія й Австралія – Гондурас.

«Главком»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: