Чемпіонат світу. Колумбія - Англія 1:1 (3:4 по пен). Англійці вперше за 12 років зіграють у чвертьфіналі

Чемпіонат світу. Колумбія - Англія 1:1 (3:4 по пен). Англійці вперше за 12 років зіграють у чвертьфіналі
Фото: ФІФА

Збірна Англії нарешті змогла перемогти по пенальті

Збірна Англії стала останнім чвертьфіналістом Чемпіонату світу-2018 з футболу. В 1/8 фіналу підопічні Гарета Саутгейта переграли Колумбію. Англійці підійшли до матчу в бойовому складі, чого не скажеш про їх суперника: команді Пекермана не через пошкодження не зміг допомогти лідер збірної Хамес Родрігес. Його диспетчерські якості дуже б знадобилися команді, яка весь перший тайм не створила біля воріт Пікфорда зовсім нічого. Як тільки не намагалися півзахисники колумбійців знайти попереду Фалькао - все було марно. Лідер нападу ніяк не міг зачепитися за м'яч, також його надійно тримали захисники англійців.

Щодо самих англійців, то вони краще за суперника виглядали попереду, більше володіли м'ячем і створили кілька гострих моментів біля воріт Давіда Оспіни, втім, до голу справа також не дійшла. Ближче до середини тайму Колумбія таки відвела гру від своїх воріт і почалася боротьба за центр поля. Володіння м'ячем також стало рівним - 50 на 50, однак за ударами попереду були підопічні Саутгейта- 4:2. У підсумку до перерви забити ніхто не зміг і команди пішли на перерву.

У другому таймі глядачі нарешті побачили голи. Першими рахунок відкрили англійці: Карлос Санчес у власному карному на 54-й хвилині прихопив руками Гарі Кейна після навісу з кутового і повалив того на газон. Сам Кейн вирок і виконав - 1:0 на користь Англії. Колумбія не пішла відігруватися відразу, що доволі дивно. Малюнок гри підопічних Пікермана майже не змінився, довгі діагональні передачі, закидання у карний в пошуках Фалькао, якого намертво закривали захисники.

Англія якось зарано почала грати за рахунком, хоча моменти біля воріт Оспіни все ще виникали, однак то точність підводила, або ж захисники в останній момент страхували свого голкіпера. Колумбія згодом таки взялася за голову і також почала діяти гостріше. Так, на 81-й хвилині міг зрівнювати рахунок Куадрадо, однак з вигідної позиції пробив занадто неточно. Нарешті, за чотири хвилини до завершення основного часу, пробив Фалькао, однак Гендерсон у боротьбі завадив колумбійському нападнику пробити прицільно. 

Колумбійці почали поспішати (а чого так раніше не робили?) Так, вийшовший на заміну Урібе з дальньої відстані потужним пострілом ледь не загнав м'яч під поперечку воріт Пікфорда, однак голкіпер збірної Англії продемонстрував реакцію, перевівши м'яч на кутовий. Кутовий, який завершився рятівним голом для Колумбії: Куадрадо з кутового виконав навіс у центр карного, Міна вистрибнув вище всіх і пробив головою з відскоком від газону. М'яч влетів у кут -  цього разу Пікфорд не встиг зреагувати. Більше команди не стали ризикувати, залишивши справу на два екстра-тайми.

.jpg_142Фото: ФІФА

У першому краще виглядали колумбійці, які на хвилі успіху намагалися швидко забити і другий гол, однак не вийшло. У другому таймі ініціативою знову заволоділи підопічні Саутгейта, у підсумку команди доволі рівно провели додаткові 30 хвилин. Хоча варто згадати гострий простріл від Роуза, який ледь не завершився голом, втім, м'яч обійшов і Оспіну, і ворота.

У серії пенальті доля нарешті посміхнулася англійцям, адже вони жодного разу не вигравали «футбольну лотерею» на Чемпіонатах світу. Також команда повинна дякувати колумбійцію Урібе, який поцілив у поперечку, а також своєму голкіперу Пікфорду, який парирував удар Бакки. У підсумку 4:3 по пенальті на користь збірної Англії, яка вперше за 12 років зіграє у чвертьфіналі світового Мундіалю.

Чемпіонат світу 2018 року з футболу

1/8 фіналу

Колумбія - Англія 1:1 (3:4 по пен)

Голи: 0:1 - Кейн (57, пен), 1:1 - Міна (90+4)

Колумбія: Оспіна, Міна, Мохіка, Арьяс (Сапата, 115), Санчес, Лерма (Бакка, 62), Санчес (Урібе, 79), Куадрадо, Барріос, Кінтеро (Муріель, 88), Фалькао

Англія: Пікфорд, Вокер (Решфорд, 113), Стоунз, Янг (Роуз, 102), Магвайр, Аллі (Дайєр, 81), Лінгард, Стерлінг (Варді, 88), Гендерсон, Тріпп'єр, Кейн

Попередження: Барріос (41), Арьяс (52), Санчес (54), Гендерсон (56), Фалькао (63), Бакка (64), Лінгард (69)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Фото: ФІФА
Чемпіонат світу-2018. Збірна Швеції здолала команду Швейцарії та вийшла у чвертьфінал
У Росії вболівальниця ЧС-2018 пройшлася голою по місту, програвши спір (відео)
У Росії вболівальниця ЧС-2018 пройшлася голою по місту, програвши спір (відео)
Фото: ФІФА
Чемпіонат світу-2018. Хорватія лише в серії пенальті змогла переграти збірну Данії
Фото: ФІФА
Чемпіонат світу-2018. Іспанія - Росія - 1:1 (3:4 по пенальті). Черговий фаворит турніру зазнав фіаско
Фото взяте з fifa.com
Чемпіонат світу. Бразилія - Мексика - 2:0. Неймар і компанія виходять у чвертьфінал
Фото: ФІФА
Чемпіонат світу. Збірна Англії у серії пенальті перемогла Колумбію, ставши останнім чвертьфіналістом
Фото взяте з fifa.com
На Чемпіонаті світу з футболу визначилася третя пара чвертьфіналістів
Фанати збірної Англії
Англійські фанати кинули в смітник росіянина, схожого на Леніна (відео)
Адам Навалка
Головний тренер збірної Польщі з футболу подав у відставку
Дата публікації новини: