Чи випередить Кличко Мейвезера та Ворда у боротьбі за включення у Залу слави боксу?

Чи випередить Кличко Мейвезера та Ворда у боротьбі за включення у Залу слави боксу?

Володимир Кличко, Флойд Мейвезер, Андре Ворд і, можливо, Рой Джонс претендують на включення до Зали у 2022 році

Людям, які приймають рішення про включення боксерів у Залу слави, у 2022 році належить зробити непростий вибір: відразу четверо відмінних боксерів претендують на одне місце в пантеоні великих.

Оглядач BoxingScene Корі Ердман оцінив шанси кожного з видатних чемпіонів увічнити своє ім'я у боксі.

Про Андре Ворда

(32 перемоги, 16 нокаутом, 0 поразок)

«Востаннє, коли Ворд, який оголосив минулого тижня про завершення боксерської кар'єри, програв боксерський поєдинок, йому було 12 років. Після цього він тільки перемагав, виграв олімпійську золоту медаль, а потім став відмінним професіоналом. Його резюме справді не залишає жодної можливості для критики.

Він з радістю взяв участь у турнірі Super Six, створеного для того, щоб змусити кращих суперсередньоваговиків визначити найсильнішого, і виграв його. Потім після тяжб з промоутерами та спонсорами, Ворд повернувся, увійшов у напівважкий дивізіон і продовжив перемагати, а потім і зовсім зіпсував рекорд найкращого на той момент бійця цієї ваги Сергія Ковальова.

Він підкорив два дивізіони, тому буде мати великий козир на руках під час голосування. Якби у Залі слави існували яруси, Ворд, поза всяким сумнівом, був би на верхньому», - написав журналіст.

andre-ward_20

Андре Ворд

Однак, як зазначає оглядач, проблема у тому, що його конкуренти на включення у пантеон великих є одними з кращих бійців свого покоління та своїх дивізіонів.

Про Флойда Мейвезера

(50 перемог, 27 нокаутом, 0 поразок)

«Правила міжнародної Зали боксерської слави свідчать: боєць отримує право на включення через п'ять років після своєї заключної битви. А це означає, що якщо їхні заяви залишаться у силі, конкурентами Ворда у 2022 році будуть Флойд Мейвезер і Володимир Кличко.

Перший - найвеличніший боєць свого покоління, найбагатший боксер і, можливо, навіть обличчя професійного боксу в останні десять років», - пояснив Ердман.

floyd-mayweather_18

Флойд Мейвезер

Про Володимира Кличка

(64 перемоги, 53 нокаутом, 5 поразок)

«Кличко - один з найуспішніших супертяжів в історії боксу. І, що більш важливо, боєць, який безроздільно царював у суперважкій вазі майже 10 років», - лаконічно описав українця Корі.

klitschko-fury-germany-presser_6_2

Володимир Кличко

Про Роя Джонса

(65 перемог, 47 нокаутом, 9 поразок)

«Щорічно у Залу слави вводять трьох боксерів, скажімо так, сучасності, тому, здається, що ні в кого з перерахованих бійців проблем з потраплянням не буде. Але що, якщо у цьому році ми востаннє побачимо у рингу і Роя Джонса? Він бився у лютому 2017-го, однак, судячи з усього, зараз він налаштований серйозно оголосити про завершення кар'єри. Якщо це станеться, то людям, які приймають рішення, належить зробити дуже непростий вибір. Саме на їхній совісті буде «відсіювання» будь-якого з великих бійців», - зауважив оглядач.

roy-jones-maccarinelli_5

Рой Джонс

Про переваги та недоліки кожного з цих боксерів

«Звичайно, у кожного з чотирьох боксерів вистачає критиків. Хтось вважає, що Мейвезер, Кличко та Джонс самі обирали собі супротивників, ухилившись від важливих боїв у своїй кар'єрі. Ці люди будуть доводити, що названі бійці - лише продукт слабкої епохи у боксі. Що стосується Ворда, то варто вам покопатися глибше, ви виявите чимало тих, хто висуває Андре абсолютно божевільні звинувачення: починаючи від знищення боксу та закінчуючи смертю його останнього промоутера Ден Гуссена.

Можливо, безперечним переможцем голосування виглядає Флойд Мейвезер, але його безглузді стосунки з пресою та вкрай негативний імідж теж можуть йому нашкодити. Так що будь-яку пару з трійки Ворд - Кличко - Джонс, яка складе компанію Мейвезеру, можна захистити, але те, як будуть пояснювати це виборці, розповідаючи про свої висновки, буде дуже захопливо», - підсумував він.

За матеріалами klitschko-brothers.com і boxingscene.com

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: