Гран Прі Бахрейну. Феттель здобув другу перемогу поспіль на старті нового сезону (відео)

Гран Прі Бахрейну. Феттель здобув другу перемогу поспіль на старті нового сезону (відео)

Себастьян Феттель на останніх колах захистився від атак Валттері Боттаса та переміг вдруге поспіль

Початок гонки вийшов дуже насиченим на події. На старті Феттель зберіг за собою першу позицію, а ось на другу вийшов Боттас, який залишив позаду Райкконена. Позаду них на четверте місце на мить вийшов Гаслі, проте перед четвертим поворотом Ріккардо його вдало контратакував.

Вдалий старт вдався Окону, який вийшов на сьоме місце, а у боротьбі за топ-10 зіштовхнулися Перес і Гартлі – мексиканця розвернуло, і він став останнім, інформує ua.motorsport.com.

На початку другого кола поруч опинилися Хемілтон та Ферстаппен, які стартували в середині пелотону. Пілот Red Bull відіграв багато позицій на старті та атакував британця у першому повороті. Макс вийшов уперед, але контакт із Хемілтоном призвів до проколу – нідерландець втратив швидкість. Майже одразу зійшов його напарник Ріккардо, який зупинився обабіч траси, через що стюарди оголосили режим віртуальної машини безпеки.

Гонка була поновлена на четвертому колі. Одразу загострилася боротьба між Гаслі та Магнуссеном за четверте місце. Данець спробував атакувати, проте П’єр жорстко захистився та зберіг за собою четверте місце.

Позаду цієї пари боролися декілька пілотів, і вийшло так, що на початку п’ятого кола Хемілтон одразу пройшов Алонсо, Хюлькенберга та Окона – і вийшов на шосту позицію. Паралельно із цим Хюлькенберг пройшов Окона.

Хемілтон продовжив атакувати – попереду недалеко були Магнуссен, а потім Гаслі. Пілот Mercedes був значно швидший. Вже на шостому колі він пройшов Кевіна, а ще за два кола – П’єра.

Водночас лідери обійшлися без цікавих подій: Феттель збільшив перевагу над Боттасом до трьох секунд, а пілот Mercedes випереджав Райкконена приблизно на той самий час.

Першу серію піт-стопів відкрили середняки. Слідом за ними серію піт-стопів провели й лідери. Феттель перейшов на Soft на 19-му колі, колом пізніше такий самий вибір зробив Райкконен, а ще через коло зупинився Боттас, проте він перейшов на Medium.

Хемілтон вирішив відкласти зупинку. Він був попереду Феттеля на вісім секунд, але німець на свіжій гумі був на півтори секунди на колі швидше. Вже на 26-му колі Феттель пройшов британця, після чого пілот Mercedes пірнув на піт-лейн і перевзувся у Medium.

Попри те, що Райкконен був на м’якішій гумі, він не дуже швидко скорочував відстань від Боттаса. Згодом лідери вийшли на приблизно однаковий темп.

Оскільки пілоти Ferrari були на Soft, була висока ймовірність їхнього другого піт-стопу. Райкконен справді зупинився на 36-му колі, проте дуже невдало: механіки не могли зняти заднє ліве колесо і Кімі помилково випустили далі. Гонщик змушений був одразу зупинитися на піт-лейн, проте головна неприємність – травма механіка.

Після цього Феттель не заїжджав у бокси – команда перевела його на інший план, який, скоріше за все, передбачав фініш без подальших зупинок. У свою чергу, Боттас програвав Фететлю вже сім секунд і втримував цей розрив, а Хемілтон зовсім потроху наближався до напарника, хоча відстань була досить великою.

На новій тактиці темп Феттеля дещо впав за десять кіл до фінішу. До того ж, німець почав скаржитися на колових, які йшли щільною групою. Ця проблема переслідувала всіх лідерів, але як би там не було, вже за шість кіл до фінішу Боттас програвав Феттелю лише чотири секунди.

Перевага лідера гонки дуже швидко танула. Валттері був на секунду швидшим та мав шанси на атаку на останніх колах. Боттас вийшов на відстань атаки за два кола до фінішу, коли його відставання було вже менше секунди. Фінський пілот не скористався першою спробою – і в нього залишалося лише останнє коло для атаки. Проте Феттель трохи відірвався, і цього трохи вистачило, щоб зрештою перетнути фінішну лінію першим.

Боротьба середняків завершилася перемогою Гаслі, який фінішував позаду першої трійки на четвертому місці. Після повернення це був найкращий фініш для двигунів Honda. Звісно, особистий рекордний показник встановив і сам П’єр, який до цього взагалі не заробляв очки у Формулі-1.

За Гаслі фінішував Магнуссен, який дещо «компенсував» невдачу Haas в Австралії. За ним у топ-10 були Хюлькенберг, Алонсо, Вандорн, Ерікссон та Окон.

darmjgawaai9wkk

Результати Гран Прі Бахрейну:

1. Себастьян Феттель (Ferrari) – 1:32.01.940
2. Валттері Боттас (Mercedes AMG) - + 0.699
3. Льюїс Хемілтон (Mercedes AMG) - + 6.512
4. П’єр Гаслі (Toro Rosso) - +1:02.234
5. Кевін Магнуссен (Haas) - +1:15.046
6. Ніко Хюлькенберг (Renault Sport) - +1:39.024
7. Фернандо Алонсо (McLaren) - +1 коло
8. Стоффель Вандорн (McLaren) - +1 коло
9. Маркус Ерікссон (Sauber) - +1 коло
10. Естебан Окон (Force India) - +1 коло
11. Карлос Сайнс-молодший (Renault Sport) - +1 коло
12. Шарль Леклер (Sauber) - +1 коло
13. Ромен Грожан (Haas) - +1 коло
14. Ленс Стролл (Williams) - +1 коло
15. Сергій Сироткін (Williams) - +1 коло
16. Серхіо Перес (Force India) - +1 коло
17. Брендон Гартлі (Toro Rosso) - +1 коло

Зійшли:

Кімі Райкконен (Ferrari) - DNF (35-те коло)
Макс Ферстаппен (Red Bull Racing) - DNF (3-тє коло)
Даніель Ріккардо (Red Bull Racing) - DNF (1-ше коло)

Особистий залік пілотів:

1. Себастьян Феттель (Ferrari) – 50
2. Льюїс Хемілтон (Mercedes AMG) – 33
3. Валттері Боттас (Mercedes AMG) – 22
4. Фернандо Алонсо (McLaren) – 16
5. Кімі Райкконен (Ferrari) – 15
6. Ніко Хюлькенберг (Renault Sport) – 14
7. Даніель Ріккардо (Red Bull Racing) – 12
8. П’єр Гаслі (Toro Rosso) – 12
9. Кевін Магнуссен (Haas) – 10
10. Макс Ферстаппен (Red Bull Racing) – 8
11. Стоффель Вандорн (McLaren) – 6
12. Маркус Ерікссон (Sauber) – 2
13. Карлос Сайнс-молодший (Renault Sport) – 1
14. Естебан Окон (Force India) – 1

Кубок конструкторів:

1. Scuderia Ferrari – 65
2. Mercedes AMG Petronas Motorsport – 55
3. McLaren F1 Team – 22
4. Aston Martin Red Bull Racing – 20
5. Renault Sport Formula 1 Team – 15
6. Red Bull Toro Rosso Honda – 12
7. Haas F1 Team – 10
8. Alfa Romeo Sauber F1 Team – 2
9. Sahara Force India F1 Team – 1

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: