«Є чимало причин поважати суперника». Представники «Шахтаря», «Динамо», «Роми» й АЕКа прокоментували жеребкування

«Є чимало причин поважати суперника». Представники «Шахтаря», «Динамо», «Роми» й АЕКа прокоментували жеребкування

«Главком» наводить пряму мову представників і футболістів вищезгаданих чотирьох клубів після жеребкування Ліги чемпіонів і Ліги Європи

Напередодні у Ньйоні, що у Швейцарії, де знаходиться штаб-квартира УЄФА, відбулося жеребкування перших стадій плей-офф футбольних єврокубкових турнірів – Ліги чемпіонів і Ліги Європи.

Нагадаємо, що Україну навесні на міжнародній арені представлятимуть донецький «Шахтар» і київське «Динамо» – чинні чемпіон і віце-чемпіон країни. «Гірники» груповий етап Ліги чемпіонів завершили на другому місці, а кияни на аналогічній стадії у Лізі Європи  виявилися найсильнішими у своєму квартеті.

У підсумку жереб обрав у суперники «Шахтарю» італійську «Рому», а «Динамо» – грецький АЕК. Кульку з назвою донецького клубу учасники церемонії жеребкування дістали однією з останніх. На той момент можливими суперниками «помаранчево-чорних» могли стати грізна «Барселона», «Рома» та цілком прохідний «Бешикташ». Кінцевий результат виявився нейтральним.

Нижче «Главком» наводить пряму мову представників клубів і футболістів вищезгаданих чотирьох колективів, які коментують, пощастило чи ні їм із жеребкуванням. Також вони оцінили свої шанси на успіх у дуелях.

23f5f6

Сергій Палкін. Фото ФК «Шахтар»

Генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін у коментарі клубній прес-службі, крім усього, пригадав, що донеччани вже проходили «Рому» в 1/8 фіналу сім років тому:

«Рома» – не найгірший варіант, якщо враховувати, що серед можливих суперників були і «Барселона», і «ПСЖ», і «Манчестер Юнайтед». Вважаю, для нас це – хороше жеребкування. «Шахтар» уже зустрічався з римлянами на стадії 1/8 фіналу Ліги чемпіонів у 2011 році, і тоді ми пройшли далі. Успішний досвід з цією командою є, і варто ним скористатися – показати футбол, який сподобається нашим уболівальникам, і зробити все, щоб пробитися у наступний раунд.

Італійці вийшли з групи з першого місця, випередивши «Челсі» й «Атлетико». Це – дуже показовий факт, який говорить про високий клас суперника. Крім того, у «Ромі» наразі зібрані сильні футболісти. Треба дуже і дуже серйозно готуватися до матчу, тим більше що для нашої команди він один з перших у наступному році – відразу після двох з половиною місяців перерви. Необхідно бути на належному рівні як фізично, так і морально, і не забувати, що «Рома» показує дуже якісний футбол, вважається одним з фаворитів італійського чемпіонату. Можу сказати, що і ми, й італійці задоволені жеребкуванням. Головне – у кого залишиться хороший настрій після матчів 1/8 фіналу».

dqyjw9yu8aaxoqk

Паулу Фонсека. Фото ФК «Шахтар»

Головний тренер «Шахтаря» Паулу Фонсека у коментарі клубній прес-службі зауважив, що на даній стадії не буває слабких суперників:

«Усі команди на даному етапі турніру сильні. І в той же час, зазначу, що в 1/8 фіналу нам вдалося уникнути таких грандів, як «Барселона» та «ПСЖ», – з ними було б набагато складніше. У жодному разі не вважаю «Рому» слабким суперником, проте грати з нею, можливо, зручніше. Попереду у нас досить тривала зимова пауза, але часу досить, щоб підготуватися до протистояння найкращим чином.

«Рома» дуже сильна та має у своєму розпорядженні відмінних футболістів. Вони вийшли з першого місця зі складної групи з «Челсі» й «Атлетико». У чемпіонаті Італії римляни наразі четверті. Розуміємо, що опонент гідний, і буде непросто. Чи сильніший «Наполі» за «Рому»? Неаполітанці для мене наразі найкращі в Італії. Проте не стану применшувати силу «Роми». Це чудово організований колектив, чудово справляється з поставленими завданнями, так що нас чекають нелегкі матчі».

dqxno_ru8ayvadh

Тарас Степаненко. Фото ФК «Шахтар»

Півзахисник донецького клубу Тарас Степаненко:

«Я задоволений жеребкуванням, тому що з усіх суперників, які могли випасти, «Рома» приблизно одного рівня з нами. Хороша команда, де зібрані дуже кваліфіковані гравці. Вони показали відмінні результати у своєму квартеті, але все одно це не «Барселона» і не «ПСЖ». Ми теж пройшли сильну групу, думаю, шанси у нас непогані. У чомусь «Рому» навіть можна порівняти з «Наполі»: діють за тією ж схемою, що неаполітанці проти нас у Харкові. Єдина відмінність у тому, що у «Наполі» більш організована оборона, а у «Роми» акцент робиться на атаці – чимало забивають, але і багато пропускають».

dqxqurwu8aaofkm

Іван Ордець. Фото ФК «Шахтар»

Захисник «помаранчево-чорного» клубу Іван Ордець:

«Непогано, що не випали клуби такого рівня, як «Барселона» і «ПСЖ». Хотілося бачити «Бешикташ» або «Рому». Хороший суперник. Не кажу, що слабкий, просто, на мій погляд, більш зручний. На стадії 1/8 фіналу всі сильні, так що легких матчів не буде. У нападі у римлян багато висококласних футболістів. Якщо «Наполі» за тренерською стратегії діє дуже компактно, то в атаці «Роми» більше імпровізації. Відмінно пам'ятаю протистояння «Шахтаря» та «Роми» у 2011 році: тоді виступав за дубль, а наша команда перемогла 3:2 на виїзді та 3:0 вдома. Показали чудову гру. Сподіваємося, що так буде і цього разу».

21730896_1466561346766297_2754512955839686805_n

Олександр Хацкевич

Від «Динамо» першим результати жеребкування клубній прес-службі прокоментував головний тренер команди Олександр Хацкевич:

«До суперника поставився спокійно, врівноважено. Думаю, так само зробив і АЕК. Зараз час відпустки та відпочинку, а коли цей період закінчиться, нам буде простіше зібрати дані по ним, оскільки у чемпіонаті Греції почнуться офіційні ігри. Тож ми будемо мати повну інформацію по супернику.

Якщо чесно, поки не зосереджував увагу на цій команді, тому не скажу вам, чим виділяються греки. У дану хвилину я не думаю ні про АЕК, ні про що-небудь інше. Зараз команда відпочиває, а, коли прийде час, займемося підготовкою до Ліги Європи.

Ми не знаємо, яка у Києві буде погода у 20-х числах лютого, коли нам належить грати, тож особливої переваги у тому, де починати – вдома чи на виїзді – я не бачу».

1550592-normal

Дмитро Чигринський. Фото АЕК

Особливими будуть майбутні матчі з «Динамо» для захисника грецького АЕКа, колишнього гравця збірної України та донецького «Шахтаря» Дмитра Чигринського, про що він розповів виданню zbirna.com:

«З партнерами розглядали варіант потрапляння на «Динамо». Для нас це, безумовно, цікавий жереб, а для мене – поготів. З великою радістю приїду в Україну та зіграю у Києві.

Для АЕКа вихід з групи – вже величезний успіх, а у «Динамо», наскільки мені відомо, дуже великі амбіції. У Києві не проти повторити шлях «Дніпра» та дійти до фіналу. Втім, апетит приходить під час їжі, і я думаю, що ми дамо динамівцям серйозний бій»

den-einai-antipalos-pou-tha-epelega-denlarge

Мануель Хіменес. Фото АЕК

Головний тренер грецького АЕКа Мануель Хіменес у коментарі клубній прес-службі розповів, що не хотів зустрічі з «Динамо»:

«Чесно кажучи, хотів уникнути зустрічі з «Динамо». Команда має багато спільних характеристик з московським ЦСКА, якому ми поступилися минулого літа у кваліфікації Ліги чемпіонів. І хоча «Динамо» це не «Арсенал» чи «Атлетико», але це такий же сильний клуб.

Грати у Києві у лютому нам буде дуже складно. З іншого боку, якщо нам уже дістався такий жереб, ми повинні зробити все можливе для того, щоб пройти далі. Впевнений, під час зимової перерви «Динамо» зміцнить свій склад. Проте, все у наших руках, і ми повинні зробити все залежне від нас»

463

Еусебіо Ді Франческо. Фото ФК «Рома»

Головний тренер «Роми» Еусебіо Ді Франческо офіційному сайту клубу сказав наступне:

«Жеребкування принесло нам дуже складного супротивника. Я уважно стежив за «Шахтарем» останнім часом. Добре організована команда з тактичної точки зору. Завдяки роботі Паулу Фонсеки, якого я вважаю великим тренером.

«Шахтар» вийшов з важкої групи, вибив «Наполі», який є однією з кращих команд в Італії. Є чимало причин поважати суперника, але також є причини, через які треба виходити на поле та віддавати все, щоб вийти у чвертьфінал».

«Главком»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: