Команда із Косова завдала поразки українському «Хіміку» у баскетбольному Кубку Європи

Команда із Косова завдала поразки українському «Хіміку» у баскетбольному Кубку Європи
Фото взяті з fiba.basketball

Віце-чемпіон України виявився слабшим за «Приштину»

Другим суперником «Хіміка» у груповому етапі Кубку Європи FIBA з баскетболу у нинішньому сезоні став клуб «Приштина» з Косова. За домовленістю сторін, обидва поєдинки між цими командами мають відбутися на майданчику косоварів. Таке рішення керівництво «Хіміка» прийняло через відсутність дипломатичних стосунків між країнами. Нагадаємо, Україна не визнає незалежність Косова.

Перший зі спарених матчів відбувся у середу, 25 жовтня. Южненці їхали на виїзні зустрічі в якості аутсайдера групи, адже поступилися у першому турі турецькому «Бююкчекмедже». «Приштина», у свою чергу, у гостях вирвала перемогу у бельгійського «Монса» (74:72). «Хімік» мав чіплятися за очки у звітному протистоянні, щоб не втратити шанси на вихід у наступний раунд уже після половини ігор групового етапу.

Почався поєдинок для «Хіміка» гірше не придумаєш. Лоуренс і Беріша дальніми кидками вивели свою команду вперед з рахунком 6:0 уже на першій хвилині. Перші очки у складі українського клубу набрав Остін Еріенс, поціливши з-за дуги. Та це був лише невеликий промінчик надії, адже супротивники продовжили набирати очки, довівши перевагу до «+8» – 13:5 на початку п’ятої хвилини.

«Хімік» зусиллями В’ячеслава Петрова, Олександра Рябчука, Олександра Антипова й Іллі Сидорова зумів вирівняти ситуацію на паркеті на восьмій хвилині – 17:17. На чому і зупинився. В той час, як Беріша та Лоуренс здійснили відрив наприкінці першої чверті. І «Приштина» пішла на невеличку перерву, маючи шість очок переваги – 23:17.

Не змінилася ситуація й у другому відтинку зустрічі. Беріша продовжував вести своїх партнерів уперед. Активно допомагали йому у цьому все той же Лоуренс, а також легкий форвард Ешо. «Хімік» почав відставати вже на 11 очок. І тільки Деррік Колтер своїм влучанням на останніх секундах не дав господарям піти на велику перерву з перевагою у більш, ніж 10 пунктів – 38:29.

2_10

Третю чверть українська команда розпочала непогано - Кирило Марченко й Еріенс скоротили відставання до чотирьох очок. Далі прийшла черга і Петрова. А двоочковий Еріенса фактично звів нанівець зусилля Беріши – 38:40. До восьмої хвилини «Хіміку» вдавалося утримувати відставання у два бали. А далі знову стався провал, як і наприкінці першої 10-хвилинки. У підсумку перед вирішальною чвертю косовари вели у рахунку 49:43.

Остання 10-хвилинка вийшла результативною. Однак у цій перестрілці «Хімік» вийти переможцем не зміг. Петров на старті чверті дещо скоротив відставання, після чого триочкові від Лоуренса та Беріши остаточно зняли питання про переможця. Перевага «Приштини» протягом того часу, що залишався до завершення матчу, складала здебільшого від 11-ти до 15-ти очок.

Лише одного разу южненці підібралися на відстань п’яти пунктів – 60:65 за 4 хвилини до фінальної сирени. Можливо, «Хіміку» вдалося б нав’язати боротьбу, але поспіх і помилки у простих ситуаціях дозволили косоварам повернути комфортну перевагу. Особливо досяг успіху у заключній фазі поєдинку Ругава, який набрав 9 балів за три з половиною хвилини.

«Хімік» програв 65:76 і продовжує займати останнє місце у своїй групі. Тепер южненцям будь-що потрібно вигравати у п’ятницю, а то сподіватися на продовження боротьби за іншого підсумку буде майже нереально.

22730635_1770714792939597_7899458034287193861_n

Кубок Європи FIBA з баскетболу

Матч 2-го туру групового етапу

«Приштина» (Косово) - «Хімік» (Южне, Україна) – 76:65 (23:17, 15:12, 11:14, 27:22)

«Хімік»: Еріенс - 15, Петров - 13 + 7 підбирань, Колтер - 10 + 5 передач, Павлов - 6 + 6 підбирань, Рябчук - 6, Сидоров - 6, Антипов - 4, Лав - 3, Марченко - 2, Мальчевський.

«Главком»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: