Коноплянка: Мета збірної України – вийти до фінального турніру Євро-2020

Коноплянка: Мета збірної України – вийти до фінального турніру Євро-2020
Євген Коноплянка

За словами Євгена, це навіть не обговорюється, але спочатку потрібно пройти Лігу націй

Один із лідерів національної команди України Євген Коноплянка дав інтерв’ю для тележурналу УЄФА, присвяченого старту нового турніру — Ліги націй УЄФА.

Ця розмова ввійшла до сюжету, присвяченого збірній України.

До Вашої уваги найцікавіше з цього інтерв’ю:

Про перемоги над командами Чехії та Словаччини у Лізі націй

«Усі були дуже задоволені – футболісти, тренери, весь персонал збірної. Гра з Чехією вийшла виснажливою та дуже емоційною. Добре, що нам вдалося завершити це протистояння на свою користь. Коли команда бере три очки на виїзді, уся втома просто зникає», - розпочав він.

«Основні причини успіху? У першу чергу – злагоджена командна взаємодія. На полі відчувалося, що ми всі граємо один за одного. Так, були окремі індивідуальні дії, наприклад, від Марлоса. Але ж це зовсім непогано, коли виконавець обігрує чотирьох опонентів, а потім віддає пас. Чудово, що у команді є такі гравці, як він. Ярмоленко та багато інших партнерів теж заслуговують на компліменти. Але на першому плані була саме командна гра», - продовжив один з лідерів «синьо-жовтих».

«Скажімо, у Чехії ми пропустили, але не панікували, як могли б вчинити багато команд, тому що цього ніхто не любить – отримувати гол у свої ворота на перших хвилинах. Однак ми змогли зібратися та показали гідний футбол. Хочеться відзначити, що у нашій команді є гравці, які можуть вийти на заміну замість будь-кого та задати необхідний темп і тонус грі. Це дуже важливо», - зауважив Коноплянка.

«Ми зіграли два матчі проти сильних команд, взявши максимум очок на старті, і тримаємо ситуацію під контролем. Тепер усе в наших руках. Однак хочу зауважити: з якою б командою ми не грали, ми завжди прагнемо перемогти. Навіть якщо нам доведеться зіткнутися з Німеччиною чи Іспанією, ми будемо прагнути виграти цей поєдинок. Зрештою, і нічия в іграх з грандами нас не засмутить. Концентрація – це найважливіше у кожному матчі», - резюмував він.

Про формат Ліги націй

«Я думаю, що це – на користь футболу, і точно цікавіше для гравців. Скажімо, граємо ми товариський поєдинок проти Албанії... Погодьтеся, не зовсім те, чи не так? Звісно, можна себе налаштувати відповідним чином, бо це – матч національної команди. Вірю, що кожен, хто виходить на поле за збірну, викладається повністю. Але коли ми знаємо, що матч – офіційний, і є шанс, як зараз у Лізі націй, вибороти право у наступному розіграші цього турніру грати з такими командами, як Німеччина та Іспанія, це значно посилює мотивацію», - зазначив футболіст.

«До того ж, ми розуміємо, що у разі перемоги у групі Ліги націй, будемо у другому кошику на жеребкуванні кваліфікаційного раунду чемпіонату Європи, а отже, у відборі гратимемо проти слабших команд. Уже позитивна річ, чи не так? Ліга націй – хороша нагода себе показати, довести, що ми непроста команда та претендуємо на більше. Якщо добре зіграємо, є шанс продовжити грати на вищому рівні», - додав Євген.

Про завдання збірної на найближчі роки

«Мета – вийти до фінального турніру Євро-2020. Це не обговорюється. Щодо очікувань – не люблю забігати наперед. Спочатку треба пройти Лігу націй, потім дочекаємося жеребкування, побачимо, які опоненти будуть у нас у відборі, й оцінимо свої шанси. Давайте жити сьогоднішнім днем і говорити про наступний етап, коли закінчиться Ліга націй», - констатував гравець.

--1-min
Євген Коноплянка йде у дриблінг. Фото Павла Кубанова

Про Андрія Шевченка та його тренерський штаб

«Я не так багато матчів зіграв з Андрієм Миколайовичем в одній команді. Добре пам’ятаю поєдинок проти Швеції на Євро-2012, коли він забив двічі, і ми перемогли. Було ще кілька матчів. Відтак я не звик до нього, як до гравця. Для мене цілком нормально, що він зараз – тренер. До того ж він не один, у нього є багато асистентів, кожен з яких робить чималий внесок у тренувальний процес», - розповів Коноплянка.

«Відверто кажучи, з усіма спеціалістами у збірній дуже приємно працювати. Це – великий плюс і для всіх гравців, і для головного тренера. Нинішні тренери колись були дуже хорошими гравцями, вони – топ-фахівці, найкращі професіонали. У нас також був Рауль, про якого можу сказати лише добрі слова: ми втратили дуже класного професіонала. Але це – життя, це – футбол, він обрав свій шлях, і я бажаю йому успіху. Тепер, коли до тренерського штабу приєднався Олександр Шовковський, я впевнений, що його досвід буде для нас ще одним плюсом. У команді є достатньо досвідчених людей, які можуть пояснити та підказати, як грати й правильно готуватися до будь-якої гри», - зауважив він.

Про потенціал збірної України

«Перспектива 100% є, і дуже хороша, бо у нас багато молодих гравців. Повторюся, наша велика перевага у тому, що нас оточують професіонали високого ґатунку. Ми вчимося у тренерів. Є близько 20-ти молодих гравців, які отримують неоціненний досвід. Навіть коли хлопці не грають, вони слухають, дивляться і навчаються. Упевнений, якщо вони не зупиняться у прагненні слухати та прогресувати, то на них чекає велике майбутнє», - пояснив футболіст «Шальке».

Про те, чи відчуває себе лідером команди

«Я вже не молодий і навіть відчув це. Але в той же час я усвідомлюю, що це – природний процес, і тепер мушу по-іншому дивитися на підготовку до ігор. Спочатку ти – молодий і перспективний виконавець, із часом накопичуєш все більше й більше досвіду. Зараз у мене такий вік, який дозволяє брати ігрову ситуацію на полі під свій контроль. Так, у нас молода команда, але водночас і досвідчена. У нас вистачає гравців, яким навіть не треба підказувати. Нам достатньо подивитися один на одного, щоб зрозуміти, що йде не так, і що просто зараз слід змінити», - розповів Євген.

«Кожен знає, який саме ігровий компонент він виконує найкраще. Скажімо, я добре розумію, що можу піти в дриблінг, хтось інший знає свій козир і момент, коли його треба використати. У нас це виходить. І якщо ми продовжимо розвиватися в правильному руслі, гадаю, на нас чекає успіх», - підсумував Коноплянка.

За матеріалами ФФУ

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: