Ярмоленко – як Роббен, Коноплянка – як кращий. Європейські ЗМІ про наших за кордоном

Ярмоленко – як Роббен, Коноплянка – як кращий. Європейські ЗМІ про наших за кордоном
Євген Коноплянка вдало провів матч проти Майнца. Фото: ФК Шальке

Вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців

Спортивна редакція «Главкома» продовжує ретельно відстежувати виступи українських футболістів, які захищають кольори своїх команд у різних європейських чемпіонатах.

«Главком» не проходить повз виступи наших хлопців, насамперед в Англії та Німеччині, та тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор. Вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.

Хавбек німецького клубу вищої ліги цієї країни, «Шальке» з міста Гельзенкірхен, гравець національної збірної України Євген Коноплянка, в черговій грі в межах першості Бундесліги вийшов у стартовому складі свого клубу. Коноплянка зіграв усі 90 хвилин у грі проти «Майнца». Український футболіст провів хороший матч. На 11-й хвилині Коноплянка зробив гольову передачу, його команда повела в рахунку 1:0, і так матч і закінчила. Таким чином, це перша результативна дія Коноплянки з початку поточного сезону. Його команда здобула першу перемогу в Бундеслізі. Наразі «Шальке» посідає 17-ту позицію в таблиці про ранги.

Видання Revier Sport оцінило старання Євгена Коноплянки в матчі високо. Півзахисник «Шальке» отримав найвищу оцінку в команді (2 бали – нагадуємо, що в Німеччині кращим є показник 1). Коментар до дій Євгена був відповідним:

«…Найбільш небезпечний футболіст «Шальке» в матчі з «Майнцем». Двічі влучив у поперечку. Відзначився вирішальним гольовим пасом на Шопфа. Коноплянка зіграв одну з вирішальних ролей у здобутті перемоги його командою…»

_Євген Коноплянка

Інше німецьке ЗМІ, Westdeutsche Allgemeine Zeitung, назвало нашого футболіста найкращим гравцем матчу, поставивши йому найвищу оцінку в команді переможців – мова про ті ж 2 бали. Дивуватися добрим словам авторів видання на адресу Євгена в коментарі теж не доводиться:

«…Мабуть, це найкраща гра українця в складі «Шальке» з початку сезону. Вболівальники команди чекали на цей успіх тривалий час і, нарешті, отримали винагороду за терпіння. Ми побачили того Коноплянку, якого хотіли б мати перед очима протягом усього сезону. Це був нестримний, вибуховий, швидкий футболіст, який опинявся в потрібному місці в потрібний час і, що важливо, не цурався роботи на оборону. Його гольова передача стала логічним підсумком зусиль гравця. До того, він ще й влучив у каркас воріт суперника, а це говорить про наполегливість та старанність…»

Інший представник середньої лінії збірної України, гравець бельгійського «Генку» Руслан Маліновський, вже традиційно з’явився в стартовому складі своєї команди в черговому матчі в межах вищої ліги першості Бельгії. Руслан відіграв увесь матч проти «Зюльте-Варегема» й відзначився гольовою передачею. За рахунку 1:0 на 31-й хвилині Маліновський асистував партнеру, коли перевагу господарів було подвоєно. У другій половині матчу в ворота гостей «Генк» забив ще два голи, й поєдинок завершився з рахунком 4:0 на користь команди Маліновського. Його команда володіла м'ячем 72% ігрового часу й завдала по воротах суперника 31 удару! Зазначимо, що Маліновський знову був однією з найбільш помітних фігур у складі своєї команди.

1038614374-594x594Руслан Маліновський. Фото: ФК Генк

В нинішньому сезоні «Генк» ще не програвав. У 17-ти матчах, які зіграла команда Маліновського в усіх турнірах, «Генк» переміг 15 разів і забив 54 м'ячі. Середня результативність команди складає 3,18 голи за гру. Актив Маліновського налічує сім забитих м’ячів. Також на рахунку Руслана шість гольових передач. Наразі «Генк» посідає друге місце.

Видання Sporza звершення нашого хлопця прокоментувало наступним чином: «…Маліновський провів якісний матч. Хавбек «Генка» був фігурою, яка визначала напрям атак його команди. Гольова передача – як логічний підсумок старань цього гравця…»

Колишній футболіст київського «Динамо» Андрій Ярмоленко нині захищає кольори клубу англійської Прем’єр-ліги, лондонського «Вест Гема». І робить це вдало. Так, українець вийшов у стартовому складі «молотобійців» у матчі проти «Манчестер Юнайтед» в черговому турі регулярної першості Англії (домашня перемога «Вест Гема» з рахунком 3:1), а на 44-й хвилині після його удару м'яч рикошетом від захисника суперника залетів у сітку воріт, після чого рахунок став 2:0 на користь його команди.

0_gettyimages-1042815148Андрій Ярмоленко святкує взяття воріт. Фото: football.london

Зазначимо, що вболівальники «Вест Гема» після цього взяття воріт вже нарекли Андрія «новий Роббен». Ярмоленка замінив партнер на 72-й хвилині. І хоч взяття воріт було записане як гол у свої ворота, Андрій провів дуже вдалий матч. Таким чином, наразі в Ярмоленка залишається два голи з початку сезону. Його команда посідає 14-ту позицію.

Авторитетне видання Football London поставило Ярмоленку за матч високі 7 балів і прокоментувало його виступ наступним чином: «…Андрій Ярмоленко в уже фірмовому стилі пробив у дальній кут приблизно з тієї ж точки, з якої забивав у ворота «Евертона», проте стався рикошет від Лінделефа, й м'яч зрадницьки полетів у протилежний кут, без шансів для Де Хеа. Це не відміняє факту заслуги Ярмоленка. Він був активним і грав на команду…»

Максим Салівон, для «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: