Ліга Європи. «Юргорден» - «Маріуполь» 1:1. Для перемоги не вистачило кількох хвилин

Ліга Європи. «Юргорден» - «Маріуполь» 1:1. Для перемоги не вистачило кількох хвилин
Фото: ФК Маріуполь

Перейменований «Маріуполь» в своєму першому єврокубковому матчі здобуває гостьову нічию

У четвер, 26-го липня, в Стокгольмі відбувся перший матч другого відбірного раунду Ліги Європи сезону-2018/2019 між шведським «Юргорденом» та «Маріуполем».

Цим поєдинком для нашої асоціації стартувала 27-а за ліком єврокампанія. Явним аутсайдером фахівці та букмекери вважали саме український клуб, для якого це був вже другий виступ у Лізі Європи. Дебют же команди відбувся 2004 року, коли тоді ще «Металург» у ролі переможця конкурсу Fair Play зіграв у кваліфікації Кубку УЄФА, де спочатку пройшов вірменський «Бананц» (2:0, 2:0), а потім поступився австрійській «Аустрії» (0:0, 0:3).

Щодо самого матчу, то «Юргорден», який минулого сезону виборов Кубок Швеції та став третім у національній першості, виглядав значно краще за український клуб, який обрав тактику гри другим номером. Втім, контратаки у команди Олександра Бабича залишали бажати кращого. У свою чергу гравці шведського клубу у першому таймі змогли створити кілька гострих моментів біля воріт Худжамова, однак маріупольський клуб відбився.

Цікаво, що попри зусилля шведів вийти вперед, повели у рахунку саме приазовці. Тут допоміг стандарт, коли на 37-й хвилині після подачі з кута поля від Чурка гол головою забив Яворський. До перерви рахунок у матчі так і не змінився.

На другий тайм шведи вийшли заведеними, адже потрібно було швидко зрівнювати рахунок. Цього разу моменти біля воріт Худжамова почали виникати значно частіше і були більш гостріші, ніж в першому таймі. У голкіпера «Маріуполя» та його партнерів було доволі багато роботи у захисті, однак команда трималася. Так, на 54-й хвилині рахунок ледь не зрівняв Баджі, однак його постріл пройшов повз ворота. 

На 61-й хвилині Баджі після помилки Бикова знову пробивав гостро, але і цього разу сенегальцю не вистачало влучності. Надалі команди вирішили проявити свої бійцівські якості, заробивши на двох три жовті картки. До кінця основного часу рахунок так і не змінився, однак арбітр через затримки вирішив компенсувати шість хвилин.

«Маріуполь» таки не витримав напруги, а Баджі ледь не з десятої спроби таки вколотив м'яч у ворота українського клубу: сенегалець виявився першим на передачу від Мрабті і відправив м'яч головою між ніг Худжамову. Вже на сьомій компенсованій хвилині підопічних Худжамова від поразки врятувала стійка воріт, в яку поцілив все той же Баджі. 

У підсумку матч завершився з рахунком 1:1. Команда Олександра Бабича має непогані шанси пройти далі, враховуючи гол на виїзді і матч-відповідь в Одесі.

Ліга Європи з футболу

Другий кваліфікаційний раунд

«Юргорден» (Швеція) - «Маріуполь» (Україна) 1:1 (0:1)

Голи: 0:1 - Яворський (37), 1:1 - Баджі (90+4)

«Юргорден»: Ісакссон, Августінссон, Гуннарссон (Уне-Ларссон, 65), Даніельссон, Юханссон, Мрабті, Карлстрьом (Вокер, 73), Рінг, Радетінац (Ольссон, 77), Ульвестад, Баджі.

«Маріуполь»: Худжамов, Білий, Кірюханцев, Демірі, Тищенко, Піхальонок, Мишньов (Чоботенко, 82), Биков, Чурко (Горбунов, 76), Яворський, Фомін.

Попередження: Рінг (71), Вокер (75), Горбунов (76), Худжамов (90), Ольссон (90+1), Піхальонок (90+5)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: