«Донбас» вперше перемагає «Дніпро», харків'яни ставлять особистий рекорд, а «Білий Барс» робить гучну сенсацію

«Донбас» вперше перемагає «Дніпро», харків'яни ставлять особистий рекорд, а «Білий Барс» робить гучну сенсацію
Перша перемога «Білого Барса» над «Кременчуком» в поточному розіграші УХЛ
Фото: УХЛ

Огляд 28-го туру Української хокейної ліги

8-10 січня пройшли три матчі 28 туру Української хокейної ліги, в межах яких «Донбас» мінімально переграв херсонський «Дніпро», «Динамо» в Києві не мало проблем з «Крижаними Вовками», а «Білий Барс» сенсаційно вирвав перемогу у «Кременчука» на його льоду.

«Дніпро» - «Донбас» 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

У Херсоні пройшла статутна зустріч туру, оскільки зустрічалися на той момент перша і третя команди чемпіонату. У протистоянні між «Дніпром» та «Донбасом» незмінно перемагали херсонці - три матчі і три перемоги. Але підопічні Сергія Вітера набрали відмінний хід: 11 перемог поспіль говорили про відмінну форму «Донбасу».

Не дивно, що заповнена в Херсоні «Фаворит-Арена» стала свідком напруженої битви двох суперників, заряджених виключно на три очки. Незважаючи на велику кількість моментів у грі, надійно і впевнено діяли голкіпери команд. Олег Петров у господарів і Богдан Дьяченко у донеччан виручали своїх партнерів неодноразово.

Єдиний раз пробити воротаря вдалося гостям - Олександр Костіков з «Донбасу» результативно завершив масовану атаку команди. Примітно, що Костіков в попередньому поєдинку між цими клубами закинув херсонцям дві шайби, але це не допомогло його колективу - поразка 2:3. На цей раз команда Сергія Вітера виявилася сильнішою херсонського клубу і це дозволило донеччанам зрівнятися очками з «Кременчуком» і зайняти другий рядок у таблиці.

«Крижані Вовки» - МХК «Динамо» 1:5 (0:0, 0:2, 1:3)

Інтрига в протистоянні двох останніх команд чемпіонату протрималася практично два періоди. За перші 20 хвилин кияни і харківські хокеїсти голів не забивали. Варто відзначити хорошу роботу воротарів Віталія Власенка у «Вовків» та Владислава Гурка в складі «динамівців». Лише на екваторі другого періоду команда з Харкова вийшла вперед, а до перерви гості зуміли закріпити перевагу до двох шайб.

У заключному ігровому відрізку гравці «Динамо» довели рахунок до розгромного. Відзначимо дубль Дмитра Халіна і дебютну шайбу за харківський клуб від Богдана Наливайка. В цілому підопічні Олександра Куликова закинули п'ять шайб, а кияни змогли відповісти лише точним ударом Олександра Давиденка під завісу зустрічі. Підсумкові 5:1 для «Динамо» стали особистим рекордом - команда з Харкова ніколи не закидала стільки шайб в одному офіційному поєдинку.

«Кременчук» - «Білий Барс» 4:5 (1:0, 2:1, 1:4)

Окрасою туру став заключний поєдинок в Кременчуці, де любителі хокею побачили відразу дев'ять шайб від дев'яти різних спортсменів. «Містяни» на своєму льоду приймали «Білий Барс» і вважалися беззаперечним фаворитом у протистоянні. Свій статус колектив Олександра Савицького підтверджував два періоди. Упевнена гра вилилася в комфортну перевагу - три закинути шайби і одна пропущена максимально наближали кременчужан до чергової перемоги.

Але підопічні Костянтина Буценка продемонстрували справжній характер і волю до перемоги. Програючи 0:3, «барси» змогли провести чотири результативні атаки і шокувати арену «Айсберг». В середині третього періоду господарі відновили паритет, зробивши рахунок рівним 4:4. Здавалося, хокеїсти «Кременчука» дотиснуть свого опонента, але замість цього за хвилину до сирени пропустили в п'ятий раз.

Богдан Арабов скористався шансом і подарував «Білому Барсу» першу перемогу в сезоні над командами з верхньої трійки. «Містяни» можуть звинувачувати у невдачі тільки себе - господарі вели 3:0, а потім пропустили чотири шайби поспіль. Помилка відкинула кременчужан на третє місце: «Донбас» при рівній кількості пунктів вирвався вище завдяки додатковим показникам.

Турнірна таблиця після 28-го туру

_28__01

Нагадаємо, що всі матчі 29 туру УХЛ відбудуться 13 січня. Спочатку о 13:30 «Крижані Вовки» прийматимуть «Кременчук», потім о 14:20 в Харкові МХК «Динамо» зіграє з «Дніпром», а о 17:00 тур закриють «Донбас» і «Білий Барс».

За матеріалами uhl.ua

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: