Такої ганьби футбольна Аргентина, мабуть, ще не відчувала...

Такої ганьби футбольна Аргентина, мабуть, ще не відчувала...
Фото Getty Images

Зірковий Мессі та його партнери зазнали розгромної поразки на Чемпіонаті світу 2018 року

Збірна Аргентини на футбольному Чемпіонаті світу 2018 року поки що не схожа не те що сама на себе, а навіть на гідну команду, яка має повне право грати на такому форумі. Після, здавалося, незрозумілої та несправедливої нічиєї з Ісландією, аргентинці шокували та змусили плакати своїх прихильників у наступному поєдинку.

«Біло-голубі» зазнали нищівної поразки від збірної Хорватії у другому турі ЧС-2018 – 0:3. Поразки, після якої команда поставила себе у настільки незручне становище, що тепер легендарний Лео Мессі та його партнери можуть не потрапити у плей-офф світового турніру. Востаннє таке траплялося у 2002 році, коли аргентинці пропустили вперед збірні Швеції й Англії.

У проваленому матчі з Хорватією можна звинувачувати кого завгодно з команди «альбіселесте». Проте, напевне, тут зіграло невміння порозумітися між собою головного тренера Хорхе Сампаолі та все того ж Мессі. Безумовно, Ліонель має право на власну, і доволі авторитетну, думку, та не йому варто було вирішувати, кого брати на турнір, а кого – ні. Звичайно, зараз мова про його конфлікт з Мауро Ікарді.

Як би там не було, а завжди є головний тренер, і саме він повинен вирішувати, хто їде на Мундіаль. Мессі ж у даний момент є просто гравцем збірної Аргентини. І навіть не лідером, про що можна стверджувати фактично на всі 100 відсотків після побаченого.

ub6a0d7mdupw7limgbtk

Ліонель Мессі. Фото Getty Images

Так, можна нагримати на Віллі Кабальєро, який привіз у свої ворота перший гол. Але ж така команда, як Аргентина, на подібні речі не повинна звертати уваги, а йти вперед і доводити свою силу. Тут можна провести аналогію з помилкою Давіда де Хеа, після якої Іспанія вирвала нічию у матчі з Португалією. А могла навіть і виграти. У воротарів бувають ляпи, і навіть на таких турнірах.

В Аргентини ж із настроєм, очевидно, все настільки погано, що і говорити про це важко. Можливо, на футболістів цієї країни так подіяв жест Анте Ребича, який і скористався помилкою Кабальєро. Святкуючи гол, хорват підбіг до трибун і підставив до вух долоні. Після цього користувачі соціальних мереж миттєво почали зауважувати, що так святкує голи все той же Ікарді – капітан «Інтера». Якщо Ребич і справді це мав на увазі, то він – троль, як то кажуть, 80-го, а то і вище, рівня.

Мессі ще довго буде пам’ятати пенальті, який він не забив у першому турі у ворота Ісландії. Внаслідок того, а також поразки від Хорватії, аргентинці тепер перебувають у настільки скрутному становищі, що і осмислити важко. По-перше, це найбільша поразка Аргентини у групових етапах чемпіонатів світу з 1958 року, коли «альбіселесте» поступилися Чехословаччині 1:6. А по-друге, тепер перемога Ісландії над Нігерією, якщо вона відбудеться, фактично поставить хрест на спробах Мессі стати чемпіоном світу.

У Ліонеля ситуація взагалі плачевна. У боротьбі за шостий «Золотий м’яч» він тепер відчутно програє Кріштіану Роналду. Португалець у цьому році програв чемпіонат Іспанії, але виграв кубок Ліги чемпіонів, а на ЧС-2018 уже встиг забити чотири м’ячі у двох турах. І не просто забити, а відзначитися хет-триком у воротах Іспанії. Мессі ж поки не забив ні Ісландії, ні Хорватії. Є ще матч з Нігерією – останній шанс Лео. В іншому випадку інтриги у визначенні найкращого гравця нинішнього року може і не бути.

Реакція уболівальників збірної Аргентини на голи у їхні ворота:

Після цієї поразки Аргентини не хотілося б роздумувати про неправильну тактику команди на турнір... Але сам наставник своїми словами змушує про це говорити. «У першому таймі ми володіли м'ячем, але не могли доставити його до Лео, щоб він зміг створювати моменти. Перший гол справді нас надломив. Після другого голу вже морально було важко витягнути матч», - так сказав Сампаолі після матчу.

І як же не згадати у такому моменті нашого легендарного тренера Валерія Васильовича Лобановського, який не любив зірок, а хотів бачити «команду-зірку». Мессі б точно не заграв би у команді великого Тренера, за конспектами якого деякі фахівці проводять свої тренування і досі. Тому що не можна підносити себе над іншими гравцями. Тому що перемогу здобувають ті, хто має командний дух, а не підлаштовується під свого зіркового лідера.

Так, можна констатувати, що Хорватія зіграла ідеально. Але саме так і здобувають великі перемоги, і саме такі результати закарбовуються у пам’яті. «Картаті» вже вийшли у плей-офф. І зробили це після другого туру, отримавши у суперники далеко не найслабших суперників. Від того ще більше хочеться вигукнути цій команді «Hvala!» («Дякуємо!»), за таку командну гру та настрій.

Чемпіонат світу 2018 року з футболу

Група D

Аргентина – Хорватія – 0:3 (0:0)

Голи: 0:1 – Ребич (53), 0:2 – Модрич (80), 0:3 – Ракитич (90+1)

Аргентина: Кабальєро, Отаменді, Меркадо, Тальяфіко, Маскерано, Перес (Дібала, 68), Сальвіо (Павон, 56), Меса, Акунья, Мессі, Агуеро (Ігуаїн, 54).

Хорватія: Субашич, Ловрен, Стринич, Врсалько, Віда, Модрич, Брозович, Перишич (Ковачич, 82), Ракитич, Ребич (Крамарич, 57), Манджукич.

Ярослав Твардовський, «Главком»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Нікола Калінич. Фото HNS
Колишнього гравця «Дніпра» вигнали з розташування збірної прямо під час ЧС-2018
Вони не поїдуть в гості до Путіна. Найсильніші футбольні збірні, які пропустять Чемпіонат світу-2018
Вони не поїдуть в гості до Путіна. Найсильніші футбольні збірні, які пропустять Чемпіонат світу-2018
Анте Ребич став автором першого голу у ворота Аргентини. Фото: ФІФА
Чемпіонат світу-2018. Збірна Хорватії розгромила Аргентину і вийшла у плей-офф турніру
Фото: ФІФА
Збірна Хорватії вийшла в плей-офф Чемпіонату світу вперше з 1998 року
Янет Гарсія
Найсексуальніша телеведуча, яка є головною музою збірної Мексики на Чемпіонаті світу (фотогалерея)
Фото: ФІФА
Чемпіонат світу-2018. Збірна Бразилії не змогла переграти Швейцарію
У Москві вкрали частину канатної дороги до Чемпіонату світу-2018
У Москві вкрали частину канатної дороги до Чемпіонату світу-2018
Стали відомі всі 36 головних арбітрів, які працюватимуть на Чемпіонату світу-2018
Стали відомі всі 36 головних арбітрів, які працюватимуть на Чемпіонату світу-2018
Хулен Лопетегі
Офіційно. Головний тренер збірної Іспанії очолить «Реал» після Чемпіонату світу-2018
Дата публікації новини: