Український «Будівельник» з поразки стартував у Лізі чемпіонів

Український «Будівельник» з поразки стартував у Лізі чемпіонів

Київський клуб поступився у прем'єрному матчі турніру у Білорусі

У неділю, 24 вересня 2017 року, вперше команда зі столиці України зіграла у баскетбольній Лізі чемпіонів ФІБА, яку відновили у новому форматі у 2016 році. Київський «Будівельник» починав свій шлях у турнірі гостьовим поєдинком другого кваліфікаційного раунду проти білоруського БК «Цмокі-Мінськ».

«Будівельнику» вдалося зберегти кістяк минулорічного складу, з яким виграв чемпіонство й отримав право зіграти у цьому турнірі. Як зазначив офіційний сайт київського клубу перед зустріччю, «будівельників» перед стартом сезону переслідували травми. Були відсутні Максим Сандул і Павло Крутоус, а Руслан Отверченко грав за збірну на Євробаскеті-2017, тому повернувся тиждень тому.

«Цмокі» почали свій шлях у розіграші єврокубка з першого відбірного раунду, здолавши двічі «Приштину» з Косова. А переможець даної дуелі, про яку йде мова у звіті, вийде на французький «Нантерр». До речі, букмекери вважали киян фаворитом протистояння з білорусами, проте віддавали у матчі у Мінську перевагу господарям.

image

Рахунок у поєдинку відкрив одним точним штрафним кидком Михайло Анісімов, після чого команди кілька разів обмінялися лідерством. Точний триочковий нарешті дав перевагу господарям. Як виявилося, ненадовго. Кияни спочатку зрівняли рахунок, а потім створили ривок 11:0, закінчивши першу чверть з рахунком 20:14 на власну користь.

Другу 10-хвилинку краще розпочали білоруси, скоротивши на п’ятій хвилині рахунок до мінімуму - 23:24. У цей момент Володимир Коваль зумів достукатися до своїх підопічних, і ті зусиллями Крутоуса й Отверченка, які влучили з-за дуги, повернули ініціативу собі - 32:23. Та зберегти комфортний відрив українцям не вдалося. На перерву команди пішли тільки за +5 на їхню користь.

Після перепочинку «Будівельник» розгубив свою перевагу, здобуту за першу чверть. Господарі без ривків, та все ж поступово скорочували відставання, аж поки за десять секунд до завершення не зрівняли рахунок - 48:48. Саме за таких цифр на табло команди і пішли на останню перерву.

Отож, доля переможця цієї зустрічі вирішувалася в останній чверті. І суперники вийшли на неї за рівного рахунку. Більше хвилини команди не могли зрушити з місця, поки Кервін Брістол не закинув штрафний. Далі був обмін триочковими (у киян закинув Артур Дроздов), а Брендон Філдс повернув українцям перевагу - 54:51.

Вирішальною у поєдинку стала «суха» півторахвилинка від «Будівельника» у середині чверті. «Цмокі» вийшли вперед і свого уже не впустили. На останній хвилині білоруси довели рахунок до 67:61, проте Артур Дроздов точно поцілив з-за дуги. Однак останнє слово було за господарями, які закинули двохочковий за дві секунди до сирени. 64:69 - мінус 5 у «Будівельника» перед матчем-відповідь, який відбудеться вже у вівторок, 26 вересня, у Києві.

Найкращим у складі «Будівельника» став Артур Дроздов, який набрав 16 пунктів і виконав 9 підбирань, зупинившись за крок від дабл-даблу.

dkgpeicxuaesffs

Ліга чемпіонів з баскетболу

Другий кваліфікаційний етап

Перший матч

«Цмокі-Мінськ» (Білорусь) – «Будівельник» (Київ, Україна) - 69:64 (14:20, 16:15, 18:13, 21:16)

«Будівельник»: Дроздов - 16 + 9 підбирань, Анісімов - 12 + 5 підбирань, Дугат - 11, Філдс - 7 + 9 передач + 6 підбирань, Отверченко - 6, Брістол - 5 + 7 підбирань, Сандул - 4, Крутоус - 3.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: