Збірна України у блискучому стилі вийшла у Лігу A – прес-служба УЄФА

Збірна України у блискучому стилі вийшла у Лігу A – прес-служба УЄФА
Руслан Маліновський
Фото Павла Кубанова

Перемігши Чехію з мінімальним рахунком завдяки голу Маліновського, збірна України достроково виграла свою групу Ліги націй

Збірна України здобула третю поспіль перемогу у Лізі націй УЄФА та достроково посіла перше місце у своїй групі.

Із самого початку матчу українці взяли м'яч під контроль і фактично затиснули суперників на їхній половині поля. Однак довгий час домінування господарів не приносило результату – хіба що Роман Яремчук кілька разів небезпечно бив головою. А ось чехи час від часу проводили небезпечні контратаки.

Одна з них завершилася виходом один на один Якуба Янкто, але чудово зіграв Андрій П’ятов. До кінця першого тайму почав пристрілюватись Руслан Маліновський. Спочатку він трохи не влучив ударом здалеку, але на 43-й хвилині ідеально виконав після пасу Яремчука.

У другому таймі гості активізувалися, регулярно ходили вперед великими силами. І вже українцям довелося показувати, як вони вміють позиційно оборонятися та контратакувати. Два випади господарів могли стати результативними, але Андрій Ярмоленко та Віктор Циганков не реалізували виходи один на один. Наприкінці «синьо-жовті» вміло «засушили» гру та довели справу до перемоги.

Ключовий гравець: Ярослав Ракицький

Хоча Маліновський забив чудовий гол, а група атаки «синьо-жовтих» не раз демонструвала топ-рівень, найкращим на полі, мабуть, був Ракицький. Він не тільки відмінно зіграв у захисті (чого тільки варте перехоплення наприкінці зустрічі), але і блискуче починав атаки. Кілька його діагоналей на Олександра Караваєва приносили просто-таки естетичне задоволення.

--2-min
Фото Павла Кубанова

Гнучка структура українців

Чехи добре вивчили урок після домашньої поразки від «синьо-жовтих», коли вони давали суперникам занадто багато простору та дозволили створити неймовірну кількість моментів. Цього разу вони працювали дуже компактно, тому команді Андрія Шевченка довелося діяти винахідливішими.

Досягалося це багато у чому за рахунок мобільності Марлоса та Ярмоленко. Перший міг зміщуватися мало не у будь-яку зону на правій половині поля, а другий дуже часто йшов у середину або під Яремчука, фактично стаючи другим центрфорвардом. У підсумку саме з перепасування цієї пари і народився гол українців.

Україна в еліті

Домігшись потрібного результату, команда Шевченка достроково виграла групу та пробилася у Лігу А. Як би не завершилася майбутня європейська кваліфікація, у наступному розіграші Ліги націй Україна буде в еліті – у числі топ-12 європейських збірних. Саме цю мету декларував головний тренер «синьо-жовтих» – і команда у блискучому стилі її досягла.

Україна: B1 - вийшла у Лігу А
Решта матчів: 16.11 проти Словаччини (г)

Збільшено виплати для учасників Ліги націй

УЄФА збільшить виплати солідарності та бонусні виплати для 55 асоціацій, що беруть участь у Лізі націй.

Зокрема, на 50% підвищаться виплати солідарності всім 55 асоціаціям, чиї збірні беруть участь у турнірі. Зокрема, у Лізі B виплатять по 1,5 млн євро всім учасникам.

Передбачено також збільшення виплат для переможців груп у Лігах A, B, C і D. Бонусні призові для володарів перших місць будуть збільшені на 50%. У Лізі B вони складуть 1,5 млн євро.

Таким чином, максимальна сума виплат солідарності та бонусних виплат для команди Ліги B складе 3 млн євро.

За матеріалами сайту УЄФА

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: