Збірні України та Росії - в одній лізі першого розіграшу Ліги націй УЄФА, але між собою не зіграють

Збірні України та Росії - в одній лізі першого розіграшу Ліги націй УЄФА, але між собою не зіграють

Стали відомі потенційні суперники збірної України у новоствореному турнірі

Визначився склад ліг першого розіграшу Ліги націй УЄФА. За підсумками останнього туру європейської кваліфікації на Чемпіонат світу 2018 року Нідерланди змінили у Лізі «А» збірну Вельсу.

Із завершенням групового етапу європейської кваліфікації визначити склад ліг першого розіграшу Ліги націй УЄФА, інформує офіційний сайт УЄФА.

Нагадаємо, кваліфікаційний відбір на чемпіонати Європи ніхто не скасовує. Однак тепер він буде своєрідним. Принаймні, на Євро-2020 так точно.

У кваліфікації на Євро-2020, яка почнеться у березні 2019 року, 55 збірних будуть розділені на 10 груп (5 груп по 5 команд і 5 - по 6). Перші дві команди з кожної підгрупи отримають путівки у фінальну частину. Буде 20 колективів-щасливчиків. А от ще чотири путівки розіграються у стикових матчах Ліги націй, у яких зіграють 16 переможців груп турніру.

Ліга націй УЄФА, матчі якої відбудуться восени 2018 року, поділена на чотири дивізіони: A, B, C та D (по чотири групи у кожній). У найвищому дивізіоні будуть найсильніші збірні, а у найнижчому - найслабші.

Нагадаємо, «Главком» детально розповідав, що очікувати Україні від нового футбольного турніру.

Ліга «A»:

Німеччина, Португалія, Бельгія, Іспанія, Франція, Англія, Швейцарія, Італія, Польща, Ісландія, Хорватія, Нідерланди.

Учасники будуть розбиті на чотири групи по три збірних. У червні 2019 року чотири переможці груп Ліги «А» зіграють за системою плей-офф (півфінали, матч за третє місце та фінал), щоб визначити чемпіона Ліги націй УЄФА. Господаря фінальної стадії з числа учасників буде названо у грудні 2018 року.

Чотири команди, які фінішують на останніх місцях у своїх групах, опустяться напередодні розіграшу 2020 року у Лігу «В».

Чотири кращих збірних з числа тих, хто не пробився на Євро-2020, у березні 2020 року за системою плей-офф розіграють одну путівку на чемпіонат Європи.

Ліга «B»:

Австрія, Вельс, Росія, Словаччина, Швеція, Україна, Ірландія, Боснія та Герцеговина, Північна Ірландія, Данія, Чехія, Туреччина.

Учасники будуть розбиті на чотири групи по три команди. Переможці груп перейдуть у Лігу «А» наступного розіграшу, власники останніх місць - у Лігу «С».

Чотири кращих збірних з числа тих, хто не пробився на Євро-2020, у березні 2020 року за системою плей-офф розіграють одну путівку на чемпіонат Європи.

Ліга «C»:

Угорщина, Румунія, Шотландія, Словенія, Греція, Сербія, Албанія, Норвегія, Чорногорія, Ізраїль, Болгарія, Фінляндія, Кіпр, Естонія, Литва.

Учасники будуть розбиті на одну групу з трьох команд і три групи - по чотири команди. Переможці груп перейдуть у Лігу «B» наступного розіграшу, власники останніх місць - у Лігу «D».

Як і у попередніх лігах, чотири кращих збірних з числа тих, хто не пробився на чемпіонат Європи 2020 року, у березні того ж року у плей-офф розіграють одну путівку на першість.

Ліга «D»:

Азербайджан, КЮР Македонія, Білорусь, Грузія, Вірменія, Латвія, Фарерські острови, Люксембург, Казахстан, Молдова, Ліхтенштейн, Мальта, Андорра, Косово, Сан-Марино, Гібралтар.

Учасники будуть розбиті на чотири групи по чотири команди. Переможці груп перейдуть у Лігу «C» наступного розіграшу.

Аналогічно до попередніх ліг, чотири кращих збірних у березні 2020-го у плей-офф розіграють між собою одну путівку на чемпіонат Європи.

2509133_w1

Фото УЄФА

Жеребкування групового етапу відбудеться 24 cічня 2018 року у Лозанні.

Тур 1: 6-8 вересня 2018 року
Тур 2: 9-11 вересня
Тур 3: 11-13 жовтня
Тур 4: 14-16 жовтня
Тур 5: 15-17 листопада
Тур 6: 18-20 листопада

Жеребкування фінальної стадії: початок грудня 2018 року. Фінальна стадія: 5-9 червня 2019 року. Жеребкування стикових матчів Євро-2020: 22 листопада 2019 року. Стикові матчі Євро-2020: 26-31 березня 2020 року

У групах з трьома командами матчі будуть проводитися у чотирьох з шести турів.

Росія й Україна не можуть потрапити в одну групу. Те ж саме відноситься до Вірменії й Азербайджану, якщо нинішні рішення Виконавчого комітету УЄФА, як і раніше, будуть діяти при проведенні жеребкування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: