Не долетів до нового виклику. Що відомо про футболіста Еміліано Салу й авіатрагедію над Ла-Маншем

Не долетів до нового виклику. Що відомо про футболіста Еміліано Салу й авіатрагедію над Ла-Маншем
Еміліано Сала

Шансів, що аргентинець живий, з кожною годиною залишається все менше

Напередодні футбольний, і не тільки, світ струсонула новина про те, що над Ла-Маншем зник з радарів невеличкий літак PA 46-310P Malibu, на борту якого були тільки пілот та Еміліано Сала. Інформацію, що повітряного транспорту більше не видно, оголосили служби екстреної допомоги Нормандських островів.

Еміліано Рауль Сала Таффарел буквально кілька днів тому, а саме 19 січня, підписав контракт з клубом англійської прем'єр-ліги «Кардіфф Сіті», який придбав аргентинця у французького «Нанта» за рекордну для себе суму. Називалася цифра в 15 млн фунтів. І ось Сала розібрався зі всіма своїми справами у Франції та мав знову прибути у розташування нової команди. Але не долетів...

Літак мав приземлитися у Кардіффі, але у районі Гернсі борт попросив здійснити аварійну посадку. Перебуваючи на висоті 700 метрів поблизу маяка Каскетс, повітряне судно і взагалі зникло з радарів. Причини, чому літак розбився, наразі не відомі, адже транспортний засіб ніяк не можуть знайти.

Як розповів Дієго Ролан, колишній партнер аргентинця по «Бордо», Еміліано перед польотом відправив повідомлення, у якому зазначив, що йому страшно. Згодом було оприлюднено аудіоповідомлення, у якому Сала стверджував, що летить на літаку, «який, здається, от-от розвалиться». «Якщо через півтори години від мене не буде новин, то я не знаю... потрібно буде надсилати когось, щоб знайти мене. Папа, як же страшно», - заявив він.

Про літак, на якому летів Сала, відомо, що PA 46-310P Malibu – це один з найсучасніших «кукурузників». Malibu може літати навіть у найгірші погодні умови та приземлятися на короткі злітно-посадкові смуги.

dxs8azkwoaaax_m

Еміліано Сала

Уже у середу поліція Гернсі, яка продовжує разом з рятівниками пошуки, оголосила чотири версії розвитку подій. Згідно з першою версією, літак приземлився у якомусь місці, але не зумів вийти на зв'язок. Друга версія – повітряне судно приземлилося на воду, після чого потерпілих підібрав корабель, який пропливав повз, і вони все ще не вийшли на зв'язок.

Також поліцейські не виключають, що після приземлення на воду, пасажири, які перебували у літаку, скористалися рятувальною шлюпкою, що була на борту. Згідно з останньою версією, літак розбився після удару об воду, після чого потерпілі опинилися у морі. При цьому уточнюється, що пріоритетною була обрана версія з рятувальною шлюпкою.

dxs9_gyw0aelys1

Сала навіть встиг приміряти футболку «Кардіфф Сіті»

Сала народився 31 жовтня 1990 року у маленькому муніципалітеті Кулулу провінції Санта-Фе. Футболом почав займатися у «Сан-Мартін-де-Прогресо», де він залишався до 15-річного віку, звідки перейшов в академію «Проектор Крекер», що була партнером французького «Бордо».

У школу французького клубу Еміліано перейшов у 2010 році, але до того встиг зіграти за португальський ФК «Крато». Однак після одного матчу повернувся на батьківщину.

Сала дебютував на дорослому рівні 8 лютого 2012 року у матчі 1/8 фіналу Кубку Франції проти «Ліона». Він вийшов на поле у футболці «Бордо» у додатковий час. Щоправда, сезон-2012/13 Еміліано провів на правах оренди у клубі «Орлеан», що виступає у національному чемпіонаті Франції.

У сезоні-2013/14 був орендований «Ньором» з Ліги 2 (друга за силою ліга Франції), а от наступний сезон почав у «Бордо». 17 серпня 2014-го забив перший гол у вищому дивізіоні чемпіонату Франції – у ворота «Монако».

Однак у «Бордо» Сала так і не закріпився, й у січні 2015 року був відданий в оренду на півроку у «Кан». А після завершення угоди влітку перейшов у «Нант», уклавши з клубом повноцінний контракт. Відтоді він і грав за «канарок» – до нинішньої зимової перерви, під час якої мав перейти у «Кардіфф Сіті»...

Пошуки тривають, але рятівники відверто кажуть, що шансів знайти Салу та пілота живими з кожною годиною все менше і менше...

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: