Британці навчили автомобілі «вбивати» коронавірус

Британці навчили автомобілі «вбивати» коронавірус

Як працює антивірусна кліматична система Jaguar Land Rover

Спеціальну систему очищення повітря розробив британський концерн Jaguar Land Rover

Британці показали, як можна боротися з коронавірусом в автомобілі. Компанія Jaguar Land Rover розробила спеціальну систему очищення повітря, яка вбиває близько 97% вірусів і бактерій в автівці. Включаючи і SARS-CoV-2.

В системі вентиляції всіх моделей Jaguar та Land Rover компанія планує використовувати технологію, яку винайшла Panasonic. Про неї «Главком.Техно» детально розповідав у матеріалі за цим посиланням.

Сенс цієї технології полягає в тому, що вона розпорошує спеціальні частинки, які нейтралізують віруси та бактерії.

«Для активного очищення повітря використовується висока напруга для створення трильйонів гідроксильних (OH) радикалів, укладених в наномолекул води. OH-радикали денатурують білки вірусів і бактерій, допомагаючи придушити їх зростання. Таким саме способом гідроксильні радикали нейтралізують дії алергенів, дезодоруючи повітря в салоні і створюючи більш чисте середовище », - так в британський компанії пояснюють роботу противірусної клімат-системи.

Двогодинне лабораторне випробування нової системи очищення повітря Jaguar Land Rover провела міжнародна організація Texcell, що спеціалізується на вірусному тестуванні. Експерти з'ясували, що система ефективно бореться з поширенням SARS-CoV-2.

Коли нова антивірусна система кондиціювання з’явиться в автомобілях Jaguar і Land Rover, поки що невідомо.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: