Український мобільний оператор йде з ринку

Український мобільний оператор йде з ринку

«Трімоб» згортає свою мережу

«Трімоб» припиняє своє існування всюди, крім Києва

Оператор мобільного зв’язку «Трімоб», який належить «Укртелекому», припиняє своє існування всюди, крім Києва. Причина – компанія не витримала конкуренції.

Реорганізація «Тримоб» відбулася ще в 2019 році. Тоді було оголошено, що оператор робить ставку на віртуалізацію – близько двохсот тисяч його абонентів будуть переведені в національний роумінг, опинившись в мережі Vodafone.

В цей же час «Укртелеком» повернув державі все зайняті їм радіочастоти, призначені для високошвидкісного інтернету третього і четвертого поколінь.

Кількість базових станцій у «Тримоб» оцінюється експертами приблизно в 1700. З них в столиці – 49. Таким чином, більше 95% обладнання виявляються «зайвими». Як повідомляється, частину його збираються утилізувати, частина – продати на електронних торгах.

«Тримоб», також відомий як Utel, був першим оператором в Україні, який запустив 3G-інтернет. Але навіть це не допомогло йому зайняти своє місце.

Але є і гарні новини. Зовсім скоро в українських селах має з’явитися швидкісний інтернет. Оператори мобільного зв’язку отримали ліцензії на «далекобійні» частоти. Відтепер вони зможуть при встановленні меншої кількості базових станцій покривати більшу територію.

Нові ліцензії отримали чотири оператори – «Київстар», «Водафон Україна» та «Лайфселл». Їм дали доступ до радіочастот у діапазоні 800-900 МГц.

Початок розвитку мереж заплановано на 1 липня. Першими мають стат

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: