Як карантин вплинув на інтернет-трафік в Україні

Як карантин вплинув на інтернет-трафік в Україні
Істотних навантажень на інтернет не відбувається

Українські оператори заявили про зростання голосового трафіку в період карантину

Найбільші українські оператори – «Київстар», «Водафон Україна» та «Лайфселл» – заявили про зростання голосового трафіку в період карантину. При цьому істотних навантажень на інтернет не було, повідомляє 24tv.ua.

Порівняно з докарантинним тижнем, обсяги використання голосового трафіку збільшилися на 17%. При цьому трафік мобільного інтернету – без змін.

Зростання трафіку на 5-6% відбувається в окремих областях, наприклад, в Полтавській, Запорізькій, Одеській, Дніпропетровській, Київській.

«Масовий перехід на віддалений режим роботи виключив звичний онлайн по дорозі з роботи / на роботу – це стрімінгові відео, музику, соціальні мережі. А робоча інтернет-активність переїхала з робочого wifi на домашній», – кажуть у Vodafone.

Ще один цікавий факт щодо споживання інтернету – міграція з великих міст в передмістя. Так, у Києві інтернет-трафік знизився на 20% в березні в порівнянні з лютим, при цьому у Київській області навпаки зріс на ті ж 20% .

Раніше повідомлялось, що оператори мобільного зв’язку отримали ліцензії на «далекобійні» частоти. Відтепер вони зможуть при встановленні меншої кількості базових станцій покривати більшу територію.

Нові ліцензії отримали чотири оператори – «Київстар», «Водафон Україна» та «Лайфселл». Їм дали доступ до радіочастот у діапазоні 800-900 МГц.

Початок розвитку мереж заплановано на 1 липня. Першими мають стати західні області. До кінця року покриття 4G кожного оператора складе понад 85%.

Радіус дії базових станцій у діапазоні 900 МГц значно більший у порівнянні з більш високими діапазонами, де будували свої мережі оператори.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: