Папа Римський привітав православних вірян із Великоднем

Папа Римський привітав православних вірян із Великоднем
Найтепліші поздоровлення моїм дорогим братам і сестрам православних церков, сказав Папа
Фото: скріншот із відео привітання понтифіка

Понтифік виголосив вітання під час недільної проповіді з вікна Апостольського палацу на площі Святого Петра

Папа Римський Франциск привітав вірян із Великоднем. Його у неділю, 2 травня, відзначають православні церкви та низка католицьких Східних церков, передає УНН.

«Найтепліші поздоровлення моїм дорогим братам і сестрам православних церков і деяких католицьких Східних церков, які відзначають сьогодні Воскресіння Христа за юліанським календарем. Зі святом Великодня!», – сказав понтифік під час недільної проповіді, виголошеної з вікна Апостольського палацу на площі Святого Петра.

Він також висловив співчуття з приводу трагічного інциденту в Ізраїлі, в результаті якого в тисняві на релігійній церемонії загинули 45 осіб.

Християни східного обряду відзначають в неділю, 2 травня, головне релігійне свято року – Великдень. У цей день, згідно з християнським віруванням, воскрес Син Божий після того, як його розіп’яли на хресті.

Раніше Папа Римський Франциск закликав запобігти зростанню напруженості на Сході України. Понтифік наголосив, що з тривогою слідкує за подіями, що розгортаються на Донбасі, де «протягом останніх місяців збільшилася кількість порушень режиму припинення вогню».

Нагадаємо, що у своєму Великодньому зверненні до вірян папа Римський Франциск також згадав про війну на сході України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: