Перша зворотна депортація: росіяни везуть українців з Пскова назад до Маріуполя

Перша зворотна депортація: росіяни везуть українців з Пскова назад до Маріуполя
З російського Пскова депортують українців до Маріуполя
фото ілюстративне

У більшості немає вцілілого житла в Маріуполі

З російського Пскова, де маріупольці стали проблемою для місцевої влади, їх повертають додому. Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

За інформацією радника, 60 маріупольців «добровільно» завантажили в два причіпних вагони та відправили до Ростова-на-Дону. Де їх зустрінуть органи так званої «ДНР» та відвезуть додому. 

Зазначається, що у більшості депортованих немає житла у Маріуполі, адже воно зруйноване через обстріли. 

«Більшість з цих людей немає вцілілого житла в місті і змушена буде жити на вулиці або вламуватись в квартири інших маріупольців в евакуації», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше Андрющенко показав, як живуть люди у напівзруйнованому будинку. У будівлі розтрощені вікна, немає стін та деінде і досі стирчать російські снаряди.

Також повідомлялося, що у Маріуполі перші мешканці знесеного загарбниками зруйнованого обстрілами будинку вимушені облаштувати своє помешкання та побут просто неба.

Зауважимо, у Маріуполі досі гуманітарна катастрофа. Місто відрізане від водопостачання, а жителі п’ють дощову воду. За вирубку дерев для приготування їжі та викидання сміття маріупольців карають громадськими роботами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: