З акули, яка з'їла туриста у Єгипті, зроблять експонат для музею

З акули, яка з'їла туриста у Єгипті, зроблять експонат для музею
Акула-людожер стане частиною експозиції у музеї
фото: ілюстративне

Фахівці Інституту морських наук і заповідників Червоного моря почали процес бальзамування акули

У Єгипті муміфікують і передадуть до музею тигрову акулу, яка вбила російського туриста. Про це пише британська газета Daily Mail з посиланням на місцеві ЗМІ. 

Після інциденту місцеві рибалки виловили небезпечного морського хижака і передали вченим, які потім розпочали процедуру муміфікації тварини. Наголошується, що співробітники єгипетського Інституту морських наук та заповідників Червоного моря вже почали бальзамувати спійману акулу.

У понеділок фахівці Інституту морських наук і заповідників Червоного моря почали процес бальзамування в Хургаді, готуючись до розміщення акули в музеї інституту. Про це повідомив арабський канал новин Al Arabiya.  Джерела розповіли ЗМІ, що вдалося витягти голову, груди та руки жертви зі шлунка акули, а рибалкам також вдалося дістати іншу половину його тіла з моря.

Нагадаємо, акула напала на російського туриста на березі популярної у відпочивальників Хургади в Єгипті. Інцидент стався приблизно за тридцять метрів від берега. Ще одній туристці вдалося врятуватися та вчасно вибратися з води. Останні пару днів туристи помічали плавці неподалік берегової лінії – проте співробітники готелю переконували всіх, що плавають дельфіни.

Раніше Єгипет ухвалив рішення про цифрову трансформацію туристичної сфери. З літа цього року популярні туристичні об’єкти Єгипту не будуть приймати готівку. Квитки на більшість екскурсів можна буде придбати лише за допомогою банківської картки, а найближчим часом готівкову оплату зовсім заборонять на всі туристичних об’єктах. Розрахуватись готівкою за квитки в музеї та археологічні місця тепер буде неможливо. Розрахунок повністю переходить на безготівковий. Платити готівкою можна зараз лише шкільним екскурсіям, і то лише тимчасово. Найближчим часом у Єгипті буде завершено запуск електронного порталу, який дозволить школярам заздалегідь бронювати шкільні поїздки та оплачувати їх за допомогою банківської картки. 

Читайте також: Рефлексія про «акулу». При чому тут гуманізм?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: