Вінничан запрошують долучатися до розробки Концепції електронної участі міста

 Вінничан запрошують долучатися до розробки Концепції електронної участі міста

У приміщенні Hub «Місто Змістів» відбулося перше експертне обговорення «Аналіз стану е-демократії. Вінниця»

Вінницька міська рада спільно із ГО Подільська Агенція Регіонального Розвитку розпочинають проект щодо розробки Концепції електронної участі міста Вінниці. 
 «Ми сьогодні обговорюємо стан е-демократії у Вінниці та які ще інструменти потрібно було б запровадити у Вінниці. Те, що ми хочемо створити – це модель участі громадян в житті міста з використанням інформаційно-комунікаційних технологій. Ми пропонуємо розробити документ, який би допоміг створити стратегічне бачення того, чого ми хочемо і плануємо досягнути», - каже представник ГО  «Подільська агенція регіонального розвитку» Софія Сакалош.
Наразі у Вінниці уже діють такі інструменти е-участі, як електронні петиції та звернення громадян, бюджет громадських ініціатив, мапа звернень, Цілодобова Варта та онлайн-чат, Інформер.  Директор департаменту інформаційних технологій Вінницької міської ради Володимир Романенко розповів присутнім про проект Концепції інтегрованого розвитку міста Вінниці 2030.  Зазначив, що над цим проектом працювали два роки разом із GIZ. Презентували Концепцію19 жовтня. 

«Концепція е-участі має органічно випливати з Концепції інтегрованого розвитку 2030, бо це такий собі дороговказ на наступні 10 років. Міська рада використовує досить багато інструментів, і вони ефективні. Майбутнє – за цифровим розвитком, тому ми маємо над цим працювати», - зазначив директор департаменту інформаційних технологій Вінницької міської ради Володимир Романенко.
Слідкувати за новинами щодо розробки Концепції електронної участі міста можна на сторінці Лабораторії Електронної демократії та долучатися до роботи за посиланням. Проект реалізується в рамках швейцарсько-української Програми EGAP і фінансується Innovabridge Foundation.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: