Дітям учасників АТО та волонтерів подарували свято

Дітям учасників АТО та волонтерів подарували свято

Із нагоди Міжнародного захисту дітей у Вінниці відбулося яскраве свято для дітей учасників АТО, військовослужбовців та волонтерів.

Ідею, що належить  активістам  Громадської спілки «Всеукраїнське об’єднання учасників бойвих дій та волонтерів АТО»  та Громадської організації «Українська асоціація інвалідів АТО» допомогли реалізувати Вінницька міська рада та численні спонсори.

Захід розпочався із благодійної спортивної акції  за участі військовослужбовців ЗСУ та силових відомств Вінниччини з метою зібрати кошти на оздоровлення дітей з Луганської та Донецької областей у «Подільському Артеку».  Як повідомили організатори, участь у мінімарафоні, що пройшов  по вул. Хмельницьке шосе  - від пл.К Могилка до Центрального парку міста, передбачала благодійний внесок від організацій та установ-учасників, а також від всіх охочих долучитись до акції.

Спортивні  військовослужбовці, а їх було близько тисячі,  подолали дистанцію надзвичайно швидко, і  першим  були вручені  призи  від спонсорів заходу. Марина Горпиніч,  капітан, зв’язківець штабу ВПС ЗСУ,  та Костянтин Бабій,  молодший сержант в\ч 2287 ВПС ЗСУ отримали сертифікати  на подорож  від  туристичної агенції Вінниці.

«Я не очікувала  подарунка, просто взяла участь, тому що підтримую такий захід. Мені, взагалі, подобається благодійність і тим більше, коли  йдеться  про дітей зі Сходу», - прокоментувала свої перші враження  від акції переможниця  Марина Горпиніч.

На фініші спортивної акції  у Центральному парку міста учасників зустрічали діти атовців  та волонтерів. Близько 300 дітей з батьками з Шаргородського , Барського, Муровано-Куриловецького, Гайсинського, Калинівського, Літинського, Томашпільського  та Немирівського районів запросили організатори до Вінниці на свято дитинства.

«Я вперше на такому святі, кожних два-три місці відбувається ротація, тож можу за кілька днів знову бути в АТО.  Використовую час,  щоб побути з дітьми, от сьогодні приїхав з донькою до Вінниці, адже така нагода  не часто випадає, особливо в такий гарний день», - розповів військовослужбовець ЗСУ з Турбіва пан Володимир.

«Ми багато працюємо із родинами учасників  АТО, декілька разів вже збирали хлопців разом з дружинами, аби вони пройшли психологічну реаблітацію, проблем вистачає, є і розлучення, непорозуміння, адже разом з чоловіками весь час  воюють і їх жінки, тому сьогодні дуже важливо захистити дитину і зберегти родину – це наше гасло. Розумієте, вони отримують соціальні пільги, якусь матеріальну допомогу чи інші преференції від держави, але  все починається із родинного тепла. Допомогли спонсори,  наприклад - Сергій Кудлаєнко завжди  підтримує нас у багатьох питаннях. Ми привезли 12 автобусів із дітьми та батьками, повезли їх  у розважальний центр, музей ретроавтомобілів, планетарій, атракціони, частування, покатали на святковому  трамвайчику  - посмішки і радість в очах малюків і батьків, багато гостей залишились ще подивитись на вінницький фонтан, свято вдалося, ми подарували всім гарні емоції та згуртували родини, а це - головне», - каже Валентина Вельган, голова Шаргородського осередку Спілки.

Народний депутатн Сергій Кудлаєнко, який підтримав акцію, про свої враження  від  заходу   написав на свої сторінці у соціальній мережі Фейсбук:

«Свято для  дітей учасників АТО та волонтерів зібрало  понад 1000 учасників. Кращі локації та відпочинкові зони міста подарували  малечі  та їх батькам гарні емоції та незабутні враження. Хочу подякувати всім, хто долучився до благодійної спортивної акції для оздоровлення дітей зі сходу та ініціаторам  дитячого свята –  Громадській Спілці учасників бойових дій та волонтерів АТО».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: